YouTubeIstraživanje i proizvodnja nafte i plina

INA, d.d. je srednje velika europska naftna kompanija s vodećom ulogom u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnom ulogom u regiji u području istraživanja, razrade i proizvodnje nafte i plina. Duga je tradicija ove značajne gospodarske djelatnosti na našim prostorima i od samih je početaka vezana uz Inu.

Danas je INA, zahvaljujući stručnosti, specijaliziranim znanjima i iskustvu svojih inženjera, uspješna u ovom segmentu svoje djelatnosti. Do sada smo aktivnosti/projekte istraživanja i proizvodnje obavljali u Hrvatskoj (Panonski bazen, Jadransko podmorje) te u dvadeset država u inozemstvu. Danas poslujemo u Hrvatskoj, Egiptu i Angoli.

Gdje god INA djeluje, nastoji poslovati u skladu s principima održivog razvoja. Uključeni smo u život zajednice u kojoj obavljamo poslove istraživanja i proizvodnje, pomažemo razvoj gospodarstva, uključujemo se u humanitarne i donatorske projekte.

Naši poslovni ciljevi u SD Istraživanje i proizvodnja:
- daljnji rast proizvodnje u Hrvatskoj i u inozemstvu
- visoka razina produktivnosti
- primjena najsuvremenijih tehnologija i znanja
- smanjenje troškova i povećanje investicijske učinkovitosti.

U Istraživanju i proizvodnji, kao primarnom pokretaču razvoja kompanije, planiramo u budućnosti slijediti razvojnu strategiju temeljenu na istraživanjima, razvoju postojećih projekata te smo, i kroz potencijalne neorganske korake,  usmjereni na stopostotnu zamjenu rezervi.