YouTubePredstavljen kalendar „Hrvatske sorte i pasmine“

Rijeka, 30. studenog- U sklopu projekta „Zajedno za bioraznolikost“ INA-Industrija nafte, d.d. i Novi list predstavili su danas kalendar za 2013. godinu s temom „Hrvatske sorte i pasmine“ u riječkom Prirodoslovnom muzeju. Na natječaj se prijavilo 43 autora s 283 amaterske i profesionalne fotografije hrvatskih pasmina i sorti.
 
Riječ je o tradicionalnom kalendaru Novog lista i Ine, a INA je već četvrtu godinu zaredom pokrovitelj projekta. Projekt je u protekle tri godine doživio golem uspjeh s velikim odazivom profesionalnih i amaterskih fotografa, a na prošlogodišnji natječaj s temom „Hrvatske vode stajaćice“ pristiglo je više od 550 amaterskih i profesionalnih fotografija biljnog i životinjskog svijeta koji živi uz i u jezerima, močvarama, lokvama i barama.
 
Kao i proteklih godina, stručni suradnici na projektu bili su djelatnici Javne ustanove Priroda iz Rijeke, a stručna komisija u sastavu: Ferdo Buva, fotoreporter Sektora korporativnih komunikacija Ine, Marko Gracin, fotoreporter Novoga lista, Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novoga lista i Sonja Šišić, ravnateljica Javne ustanove Priroda, pregledala je i ocijenila sve pristigle fotografije te izdvojila 24 najbolje koje je zatim predstavila na tiskanim i Internet stranicama Novog lista te tako omogućila čitateljima Novog lista da odaberu konačnih 12 fotografija za kalendar. Autori izabranih 12 fotografija osvojili su i nagradu u vrijednosti od 1.000 kuna, dok će čitatelji Novog lista kalendar dobiti na dar 6. prosinca.
 
Obraćajući se prisutnima na predstavljanju kalendara Senad Bešić, rukovoditelj Proizvodne izvrsnosti Sektora Rafinerije nafte Rijeka i zamjenik direktora riječke rafinerije, izjavio je “Drago mi je što je projekt doživio uspjeh i četvrtu godinu zaredom te što će kalendar „Hrvatske vode sorte i pasmine“ očigledno biti uspješan baš kao i prethodnici iz protekle tri godine, kada smo predstavili kalendare „Hrvatske vode stajaćice“, „Hrvatska biološka raznolikost“ te „Ptice Hrvatske“. Također je zahvalio timu Novog lista i Javne ustanove Priroda iz Rijeke na još jednoj uspješnoj suradnji te dodao kako golem odaziv, kako natjecatelja, tako i čitatelja Novog lista koji su se uključili u glasovanje za najbolje fotografije pokazuju kako ovaj zajednički projekt Ine i Novog lista nailazi na prihvaćenost u zajednici
 
Fotografije koje su prema najvećem broju osvojenih glasova objavljene u kalendaru „Hrvatske vode stajaćice“ su:
 
 • Posavski pastuh (naslovnica), autora Borisa Krstinića
 • Istarsko govedo Boškarin, autora Juraja Vidonija
 • Hrvatski ovčar, autora Ante Vukušića
 • Hrvatska šarena koza, autorice Dijane Župan
 • Buša, autora Marka Matešića
 • Posavski konj, autora Borisa Krstinića
 • Jarbola, autora Jerka Gudaca
 • Lička pramenka, autora Bojana Bonifačića
 • Podolsko govedo, autora Borisa Krstinića
 • Turopoljska svinja, autora Olivera Bešića
 • Maslina oblica, autora Juraja Vidonija
 • Primorsko-dinarski magarac, autora Borisa Krstinića
 • Istarska ovca, autora Marka Matešića
 
 

Kliknite ovdje za priopćenje u word formatu

Aktualna priopćenjaPreuzmi
17.4.2014
Završen četvrti krug prodaje plina iz Podzemnog skladišta Okoli
Danas, 17. travnja, završena je prisilna prodaja plina u vlasništvu Prirodnog plina. Pristigle su ponude za kupnju ukupno 109 milijuna kubika, čija bi realizacija mogla rezultirati štetom za Inu i Prirodni plin u iznosu od 190 milijuna kuna.
17.4.2014
INA nagrađena za kvalitetu usluge
INA je jučer primila nagradu za posvećenost kvaliteti usluge na svojim benzinskim postajama u sklopu  Mystery shopping dana, koji organizira agencija za mystery shopping Heraklea već desetu godinu zaredom.
16.4.2014
INA montirala nove koksne komore u RNS
Tijekom protekla dva dana izvršena je montaža novih koksnih komora na Koking postrojenju u Rafineriji nafte Sisak.
16.4.2014
Otvoreno pismo Uprave INA, d.d.
Tijekom priprema za proteklu zimsku sezonu, INA-Industrija nafte, d.d. (INA) je putem svoje tvrtke Prirodni plin d.o.o. (Prirodni plin) napunila jedino domaće skladište plina s preko 550 milijuna kubičnih metara prirodnog plina i time se pobrinula da niti jedno kućanstvo ili industrijski potrošač ne ostane bez adekvatne opskrbe, pa čak ni tijekom najnižih zimskih temperatura.
11.4.2014
Počinje prodaja plina iz skladišta Okoli
Jučer su na službenoj web stranici PSP d.o.o. objavljena Pravila i uvjeti otvorenog postupka prodaje nepovučenog plina u skladištu kojima se određuje rok od osam dana za dobrovoljnu prodaju nepovučenog plina, a nakon čega slijedi prisilna prodaja.
10.4.2014
Priopćenje
Na međunarodnom natječaju za dužobalni prijevoz naftnih derivata INA je za partnera izabrala tvrtku Dinamarin čija je ponuda, uz zadovoljenje svih uvjeta iz natječajne dokumentacije, ujedno bila i cjenovno najpovoljnija.
10.4.2014
INA sudjelovala na Student Future Day-u
INA je jučer sudjelovala na devetom Student Future Day, događanju koje se tradicionalno održava u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM). SFD je ponovno uspio okupiti veliki broj studenata i predstavnika vodećih hrvatskih kompanija te poslužiti kao platforma za povezivanje mladih stručnjaka i potencijalnih poslodavaca.

9.4.2014
INA i PBZ Card uručili donaciju Specijalnoj bolnici Goljak
INA i PBZ Card uručili su danas donaciju Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak u Zagrebu zahvaljujući kojoj će se kupiti ultrazvučni uređaj za potrebe svakodnevnog rada s pacijentima.

Arhiva priopćenja | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008