Uvjeti prijave

Inin program Zeleni pojas natječaj je za sufinanciranje ekoloških projekata. Sve uvjete natječaja Zeleni pojas 2019. potražite OVDJE, a u nastavku izdvajamo:
 

  • KORISNICI SREDSTAVA - Pravo na prijavu imaju organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove, parkovi prirode i dobrovoljna vatrogasna društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. 
  • PODRUČJA AKTIVNOSTI PROJEKATA - Stvaranje ili sanacija zelenih površina sadnjom nove vegetacije i obnova postojeće. Čišćenje javnih površina, jezera, rijeka, mora uključujući i revitalizaciju morske obale. Briga o školskim vrtovima, voćnjacima i eko područjima i uređenje navedenih (stalci za bicikle, klupe, stolovi, skloništa, mostovi, info ploče, spremnici za odvojeni otpad). Neformalne obrazovne aktivnosti o zaštiti okoliša i prirode namijenjene lokalnim zajednicama. Izložbe o zaštiti okoliša. Druge aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode. 
  • UVJETI ZA PRUŽANJE PODRŠKE - Maksimalni mogući iznos sufinanciranja po projektu iznosi 30.000 kuna. Kandidati koji se prijavljuju za program moraju, financijski ili materijalno, pridonijeti 20% od ukupnog proračuna namijenjenog za projekt. INA je u mogućnosti sufinancirati odabrane projekte tek po potpisu sponzorskog ugovora s odabranim organizacijama – potpisivanje ugovora planira se do 30.9.2019. godine. Svi odabrani projekti moraju biti završeni do 30.6.2020. 
  • POSTUPAK PRIJAVE I POTREBNA DOKUMENTACIJA - Projekti za dodjeljivanje sredstava po ovom Natječaju prijavljuju se isključivo ispunjavanjem online obrasca od 25.4.2019. u 00 sati do 31.5.2019. do 23:59 sati koji se nalazi OVDJE 
  • SELEKCIJA PROJEKATA - Za procjenu zahtjeva formirat će se stručna komisija koja će odabrati projekte za sufinanciranje (prosječno se odabire 15-20 projekata po natječaju).  Nakon pozitivne recenzije stručne komisije, jednom od projekata bit će dodijeljena sredstva temeljem glasova Facebook fanova službene INA Facebook stranice. Odluka o dodjeli sredstava donijet će se do 1. kolovoza 2019., bit će objavljena na ovim web stranicama, a svi prijavljeni bit će obaviješteni i pisanim putem (e-mail poruka na kontakt adresu iz online obrasca).