Prednosti

INA upravlja najvećom moderniziranom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj u sklopu koje svakodnevno usluži više od 200.000 kupaca i proda više od milijardu litara goriva godišnje. Usmjereni smo na to da svojim kupcima osiguramo gorivo vrhunske kvalitete. Class Plus goriva imaju dokazano povoljan učinak na motore s unutarnjim izgaranjem. Zahvaljujući posebnoj formuli aditiva, Class Plus goriva uklanjaju naslage, povećavaju snagu i trajnost vašeg motora.

Članovi INA Loyalty programa za kupnju Class Plus goriva od 10. ožujka do 18. travnja 2021. osvajaju dvostruke bodove!

Još uvijek niste dio INA Loyalty zajednice koja okuplja više od 200.000 članova? Pridružite se!
Više info: INA Loyalty


Putujte sigurno s Inom!

Što to znači za vas?

 • Manje naslaga može značiti manje problema s motorom uzrokovanih začepljenjem
 • Zahvaljujući čišćem sustavu ubrizgavanja goriva, u motor dolazi optimalna količina goriva što osigurava stabilan rad

Class Plus goriva

Eurosuper 95 Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu u skladu s najnovijim EURO zahtjevima, s dodatkom aditiva. Riječ je o bezolovnom motornom benzinu, sukladnom zahtjevima važeće europske norme EN 228. Eurosuper 95 Class Plus jedinstvena je formulacija goriva osmišljena za zaštitu motora od nakupljanja naslaga i korozije.

Paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

*Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uvjetima i stilu vožnje.

Eurosuper 100 Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se od ostalih motornih benzina dostupnih na Ininim maloprodajnim mjestima razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB najmanje 100) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporuča korištenje visoko-oktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva). Eurosuper 100 Class Plus je napredna formulacija goriva dizajnirana za zaštitu ključnih dijelova sustava od naslaga.

Dodatkom aditiva u gorivo poboljšana su njegova svojstva jer paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

*Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uvjetima i stilu vožnje.

Eurodizel Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve, s dodatkom aditiva. Proizvod po svim zahtjevima kvalitete odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere/pretvornike za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Eurodizel Class Plus je dizelsko gorivo namijenjeno za održavanje snage motora kroz aktivnu zaštitu motora.

Paket aditiva za dizelsko gorivo sadrži snažne komponente za čišćenje koje:

 • sprječavaju nastanak i uklanjaju naslage na motoru
 • razbijaju i čiste štetne naslage na sustavu za ubrizgavanje goriva
 • omogućuju optimalno raspršivanje goriva u komori za sagorijevanje
 • smanjuju potrošnju goriva zbog manjeg pjenjenja
 • smanjuju brzinu korozije štiteći osjetljive komponente sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti

*Učinci mogu varirati ovisno o vrsti i stanju vozila, uvjetima i stilu vožnje.

Kvaliteta goriva

Sva Inina goriva prije stavljanja na tržište prolaze kroz postupak provjere kvalitete prema europskim standardima. Dodatno, sve članice EU – pa tako i Hrvatska – imaju kvalitetu goriva sukladno europskim normama (propisanima EU Direktivom o kvaliteti goriva). Sustav kvalitete osiguran je nizom testiranja – kako onih propisanih Programom praćenja kakvoće tekućih naftnih goriva, tako i redovitim internim kontrolama kvalitete na Ininim maloprodajnim mjestima koje provodi Inin Centralni ispitni laboratorij.
Briga tu ne staje – neprekidno se provode interne kontrole kvalitete goriva u cijelom lancu opskrbe: od rafinerija preko logističkih skladišta i transporta do maloprodajnih mjesta, čime svojim kupcima osiguravamo visokokvalitetno gorivo na na više od 300 maloprodajnih mjesta i za svaku od milijardu litara goriva koje godišnje prodamo. INA Class Plus goriva naš su odgovor na sve strože tehničke zahtjeve europskih direktiva, automobilske industrije i zaštite okoliša, čija se kvaliteta – kao i dosada – provjerava svakodnevno, i u svim točkama proizvodnog i prodajnog lanca.

Vi samo vozite – brigu o kvaliteti goriva prepustite nama.

sigurnost u prometu

INA brine za zdravlje i dugovječnost motora vašeg automobila svojim novim Class Plus gorivima. O sigurnosti vožnje morate brinuti vi, a mi vas podsjećamo na nekoliko pametnih savjeta kako da sigurno i bez stresa stignete na odredište.

Provjeravajte vozilo

Redovito servisirajte i mijenjajte ulje u motoru. Također, redovito provjeravajte tlak u gumama. Pazite na ispravnost kočnica, svjetala, pokazivača smjera.

Pazite na položaj

Ispravan položaj za upravljačem zaštitit će vas u slučaju nezgoda. Ali znate li kako je ispravno sjediti? Ramena vam uvijek moraju biti stisnuta uz naslonjač, a noge u svakom trenutku savijene u koljenu. Ruke na upravljaču držite u položaju „15 do 3“.

Vežite se!

Jednostavna radnja spašava živote. Dokazano je da korištenje sigurnosnih pojaseva smanjuje smrtnost u prometnim nesrećama za čak 50%!

Ne vozite umorni

Odmarajte, radite stanke, protegnite noge. I nemojte voziti ako osjetite umor i pospanost.

Pazite na razmak

Većina nesreća događa se zbog zanemarivanja razmaka. Održavajte razmak, smanjit ćete mogućnost nesreća, makar i sitnih.

Pazite na brzinu

Prekoračenje brzine ugrožava vašu sigurnost, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Osim toga, može vas skupo koštati.

Saznajte više o sigurnoj i ekonomičnoj vožnji.

Dokazano najbolja

Tražilica BP i planer putovanja
Prikaz najbliže benzinske postaje u odnosu na vašu trenutnu lokaciju s udaljenošću i prikazom puta do nje na karti. Brzo doznajte radno vrijeme, cijene goriva na toj benzinskoj postaji te koje druge usluge možete koristiti.

Preuzmite INA mobilnu aplikaciju