BRINEMO O DOBROBITI RADNIKA

 


Ukorak s vodećim svjetskim praksama, INA je usredotočena na brigu o cjelovitoj dobrobiti svojih zaposlenika, na radnom mjestu, ali i izvan njega, u njihovo privatno vrijeme. Od 2016. godine putem interne beneFIT platforme, kroz organizaciju edukacija, sajmova i zajedničkih druženja, te dnevnom objavom savjeta i članaka iz različitih područja cjelovite dobrobiti, intenzivno pružamo podršku našim kolegama u svim njihovim životnim ulogama. U suradnji s našim partnerima, na beneFIT platformi je dostupno više od 200 pogodnosti u 20 kategorija prilagođenih različitim potrebama naših kolega (osiguranja, sport i fitness, pogodnosti za roditelje, kultura, zdravlje, fleksibilni oblici rada i dr.).

Zašto je FORa fora?

Jedna od važnih odrednica subjektivne dobrobiti zaposlenika svakako je i ravnoteža između privatnog i poslovnog života.

Naš projekt FORa – pionirski projekt fleksibilnih oblika rada – pokrenut je 2016. godine s ciljem pružanja podrške našim kolegama u ostvarivanju te ravnoteže. Kada okolnosti i vrsta posla to dozvoljavaju, naši zaposlenici imaju mogućnost fleksibilnog radnog vremena, a više od 1200 njih redovito koristi i mogućnost jednom tjedno raditi od kuće.

Fora je raditi od kuće! Povratne informacije od naših FORa korisnika potvrđuju da se osjećaju produktivnije i imaju bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života, a rezultati njihovog rada to potvrđuju.

 

 


Aktivnosti zaštite i promicanja zdravlja u Ini posebno su usmjerene na unapređenje zdravlja radnika kroz projekt Zdravlje+, koji se u INA Grupi provodi od 2013. godine. Svi radnici INA Grupe ostvaruju pravo na dodatno zdravstveno osiguranje, u sklopu čega se radnici redovito potiču na odlazak na besplatni preventivni sistematski pregled. Dodatno, radnicima se skreće pažnja na važnost upravljanja zdravljem kroz različite programe i kampanje. Radnicima su dostupne i sve vrste medicinskih konzultacija.

 

26.10.2018. Rijeka – Zaposlenici INA Urinj, vježbaju sa Mariom Valentićem na radnom mjestu.

Bike Zona

INA kontinuirano razvija svijest svojih zaposlenika i šire zajednice o temama iz područja zdravlja, održivosti i okoliša.

Kako bismo ostvarili dodatni pozitivni utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika i na okoliš, INA je postala tvrtka „Prijatelj bicikliranja“ – među prvih pet u Hrvatskoj. Imamo čak tri lokacije sa zonama za parkiranje bicikla u kojima se nalaze i servisni stupovi za brz popravak bicikla. Naša biciklistička zajednica svakodnevno raste, aktivnosti pratimo prigodnim biltenima, a u planu nam je bike ZONE proširiti na što veći broj naših lokacija. U rujnu 2019. godine sudjelovali smo na prvoj zajedničkoj biciklijadi, no ne i posljednjoj, a svake godine obilježavamo i niz drugih „biciklističkih“ događanja.