Obrazovanje i mladi

  • Surađujemo s akademskom zajednicom 
  • Upravo završavate svoje fakultetsko obrazovanje i razmišljate o prvom poslu? Naučite sve što je potrebno za uspješnu karijeru kroz pripravnički program uz stimulativna primanja!
  • Nakon što ste izabrali STEM fakultet, podijelite s nama koji su vas srednjoškolski profesori inspirirali da se razvijate u tom smjeru kroz projekt 
  • Drage naše studentice u području STEM-a, jeste li svjesne da činite samo 30% populacije stemovaca? Osnažite se kroz stipendiju namijenjenu upravo djevojkama 
  • Želite s Inom napisati završni rad, odraditi praksu ili primiti stipendiju? Razvijaj strukovne vještine uz podršku Ine!

 

03.09.2018.., Zagreb – INA Growww 2018.

Surađujemo s akademskom zajednicom 

Kroz mnogobrojne projekte i suradnju s udrugama podržavamo našu akademsku zajednicu. Osim kontinuiranog investiranja u obrazovanje i podupiranje studija iz područja u svrhu osiguravanja izvora mladih stručnjaka u budućnosti, INA Grupa ulazi i u strateška partnerstva s ključnim dionicima u području obrazovanja, s brojnim strateškim partnerima, sveučilištima, udruženjima i udrugama. Kao dokaz uspješne suradnje, INA već godinama surađuje sa studentima, kroz sudjelovanje ili samostalno provođenje niza projekata usmjerenih na studentsku populaciju. Potpisali smo partnerske ugovore o suradnji sa studentskim udrugama: eSTUDENT,  Studentski.hr i BEST.

Želite raditi u vodećoj kompaniji u Hrvatskoj i zanima vas naftna industrija? Voljeli biste da vas u vašem radu usmjerava mentor i da prođete kroz jednogodišnju edukaciju u kojoj možete naučiti sve što je potrebno za dobar početak karijere? Veselilo bi vas da uz sve to imate i stimulativna primanja i mogućnost stalnog zaposlenja?

Growww je jednogodišnji pripravnički program za studente koji završavaju diplomski studij ili one koji su već diplomirali, a nemaju radnog iskustva ili imaju do najviše godine dana radnog staža u struci. Od 2010. godine smo zaposlili gotovo 700  stručnjaka te im pomogli da proplivaju u poslovnim vodama.  Growww nije samo pripravnički program – to je posao s punim radnim vremenom i stimulativnim primanjima, a oko 90% pripravnika ostaje raditi u kompaniji nakon godinu dana.

Tijekom godine dana sudjelovanja u Growww programu pripravnike čekaju Dani orijentacije i okupljanja sudionika Growww programa, sudjelovanje u nekoliko edukacijskih programa usmjerenih na razvoj stručnih i osobnih vještina te posjeti postrojenjima MOL Grupe koji su ujedno prilika za ponovni susret s drugim Growwwovcima iz cijele Grupe.  U proljeće pripravnici svoja novostečena znanja koriste za Case study natjecanje na kojem imaju priliku pripremiti i predstaviti svoju viziju unapređenja poslovanja INA Grupe, a oni najbolji imat će priliku svoju ideju predstaviti na grupnom finalu natjecanja u Mađarskoj. Tijekom ljeta pripravnici uz pomoć mentora pripremaju svoj pripravnički rad te nakon uspješne obrane rada dobiju ponudu za obnovu ugovora o radu s tvrtkom i nastavljaju svoj karijerni put u INA Grupi. Na cijelom putu osim vrhunskih stručnjaka i izvrsnih kolega prati ih iskusni mentor i osobni buddy.

 

Natječaj NajProfesor/ica omogućuje studentima da nominiraju profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem, usadili ljubav prema prirodnim znanostima te utjecali na njihov daljnji odabir profesionalnog usmjerenja. Mentore je moguće nominirati u prirodoslovnim područjima matematike, fizike i kemije, a pozvani da se uključe u natječaj putem nominacija svojih profesora su studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta, prirodoslovnih fakulteta i fakulteta geo-znanosti.

 

Female Engineers MOL ProgramMe je program stipendiranja talentiranih studentica u područjima geoloških znanosti i tehničkih studija u trajanju od godine dana koji provodi MOL Grupa. Cilj programa je potaknuti i pomoći studenticama da postanu buduće rukovoditeljice u području nafte i plina te time nadići prepreke koje ih sprječavaju na putu do uspjeha.

Želite s Inom napisati završni rad, odraditi praksu ili primiti stipendiju? Razvijaj strukovne vještine uz podršku Ine! 

U okviru strategije razvoja mladih ljudi kreiran je program Razvijaj strukovne vještine uz podršku Ine namijenjen učenicima srednjih strukovnih škola.
Cilj programa je putem različitih aktivnosti i inicijativa promovirati strukovno obrazovanje, unaprijediti nastavni proces(kroz informatizaciju nastave, stjecanje praktičnog iskustava učenika u realnom svijetu rada i dr.) te stvarati temelje za kontinuirani osobni i profesionalni razvoj učenika.
U programu trenutno sudjeluje 18 srednjih strukovnih škola: Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, I. tehnička škola Tesla, Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad, Tehnička škola Rijeka, Škola za cestovni promet, Srednja tehnička prometna škola Split, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Ugostiteljska škola Opatija, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Srednja škola Donji Miholjac, Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja, Obrtnička škola Koprivnica, Industrijsko-obrtnička škola Sisak, Strukovna škola Đurđevac, Ugostiteljsko-turističko učilište, Tehnička škola Kutina, Tehnička škola Sisak.
Sa školama je sklopljen Sporazum o suradnji na razvojnim i obrazovnim projektima temeljem kojeg se provodi:

  • stručno i praktično usavršavanje učenika kroz provođenje praktične nastave i stručne prakse (praksa@ina.hr)
  • stručna potpora učenicima u izradi završnih radova (pomoć oko literature, pomoć u definiranju i rješavanju poslovnog slučaja i sl.)
  • tehnička potpora kroz donaciju rabljene tehničke opreme (strojeva, alata, monitora, računala i dr.)
  • financijska potpora najboljih učenika kroz program stipendiranja (stipendije@ina.hr)
  • sudjelovanje u programima i projektima koji promoviraju strukovno obrazovanje (dani otvorenih vrata škole, Worldskills Croatia, Uključi se i dr.)

Za sva dodatna pitanja vezana uz suradnju sa strukovnim školama javite se na ljudski.resursi@ina.hr!