PODRŠKA POSLOVANJU

 

Korporativne komunikacije i marketing
Iza reklame koja nas tjera na pjevušenje, plakata s kojeg nam se smiješi poznato lice ili pak prepoznatljivog crvenog kruga na slovu „i“, stoji tim kreativnih umova koji zajedno djeluju. A koje se sve nove ideje rađaju unutar naše kompanije vidljive su na brojnim društvenim mrežama te kroz brojne uspješno implementirane projekte koje su Korporativne komunikacije i marketing proveli samostalno ili kao podrška ostalim organizacijskim jedinicama.

Ljudski resursi
Prvi dani dolaska na novo mjesto su uvijek stresni i zato je važno znati da netko stoji iza vas i da mu se možete obratiti za pomoć u bilo kojem trenutku. Za to su tu kolege iz Ljudskih resursa koji će vam  pružiti potrebnu podršku. Oni će analizirati koji profil osobe je potreban za određeno radno mjesto te sudjelovati u potrazi.

Korporativni centar
Nakon što prođu prvi dani prilagodbe i polako se uhvati korak sa tekućim aktivnostima – za neke od njih će biti potrebna odluka visokog menadžmenta, no kako je pripremiti? Bez brige, Korporativni centar će vam pomoći preživjeti u velikoj korporaciji, naučiti vas tko i što radi, tko donosi koju odluku, tko smije što potpisati i sl. Također, ako imate pitanja vezana uz korporativne procese i kulturu,  kolege iz Korporativnog centra su eksperti u pronalaženju smislenih rješenja.

Osjećam se sigurno!
Za osjećaj sigurnosti u Ini brinu se Sigurnost društva, Pravni poslovi te Održivi razvoj i zaštita zdravlja, sigurnosti i okoliša. Naši pravnici marljivo prate sve novitete u zakonskim propisima tako da znamo da je u svakom trenutku pravda zadovoljena, a ukoliko dođe do požara ili neke izvanredne situacije, znamo da smo u sigurnim rukama. Rad u naftnoj kompaniji neminovno znači i visok stupanj sigurnosne kulture te je važno da naši zaposlenici na terenu i u uredima budu upoznati sa svim temeljnim pravilima sigurnosti kako bi zaštitili sebe i okolinu.

Interna revizija i usklađenost poslovanja
Interna revizija i usklađenost poslovanja pruža podršku poslovanju i svojim savjetovanjem umanjuje potencijalne rizike te utječe na poboljšanje poslovne prakse. Na taj način se osigurava transparentnost, usklađenost, efikasnost i postižu bolji poslovni rezultati.

Strateško poslovanje i javni poslovi
Strateško poslovanje i javni poslovi obvezuju se podržati poduzeća i koordinirati sve strateške aktivnosti u cijeloj kompaniji. Kolege iz ove organizacijske jedinice vjeruju u podržavanje i dodavanje vrijednosti poslovnim idejama uz istovremeno smanjivanje razine birokracije na minimum i zagovaranje poduzetničkog duha unutar tvrtke.

Kada sam kao Growww pripravnica započela karijeru u Ini, nisam ni slutila što me sve čeka. Uz dinamičnu prvu pripravničku godinu, vođenu od strane stručne mentorice te uz pomoć buddya zakoračila sam u potpuno novi svijet. Količina novih informacija, znanja, vještina koje sam od tada stekla je nevjerojatna. Ponekad imam osjećaj da sam dosadašnjim radom u Ini završila još jedan fakultet – onaj životni i radni. Ono što mi se najviše sviđa je dinamičnost posla i radno okruženje. Iako je moj posao uglavnom uredske prirode, imam priliku obilaziti Inine lokacije, ali i lokacije MOL Grupe, što dodatno obogaćuje moja znanja. Također, na taj način imam priliku upoznati kolege s kojima surađujem, a koji ne rade na istoj lokaciji kao ja. Najveći benefit rada kao stručnjaka za održivi razvoj jest uvid u tzv. širu sliku, s obzirom na to da imam pregled nad nizom financijskih i nefinancijskih podataka, informacija i projekata koji se odvijaju u Ini te priliku da kroz uključenje važnih dionika oblikujem poslovne procese u svojoj domeni posla. 
Nataša Kos, vodeći stručnjak za održivi razvoj