POTIČEMO KONTINUIRANI RAZVOJ KOMPETENCIJA I INTERNI PRIJENOS ZNANJA

 

INA Akademija – „Znanje je moć, ali samo ako se dijeli“
Imamo bogato naslijeđe i kulturu internog dijeljenja znanja i iskustva među kolegama i suradnicima. Putem INA Akademije – interne platforme za prijenos znanja, sustavno pristupamo razmjeni znanja iz raznih područja. Ulažemo u svoje radnike i promičemo razvoj na više razina: stručna tehnička znanja​, razvoj talenata i razvoj menadžmenta, a također koristimo inovativne metode učenja za sve naše radnike. Radnicima INA Grupe nudi se mogućnost sudjelovanja na različitim predavanjima, treninzima, radionicama na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, ali i internim događanjima gdje radnici imaju priliku razvijati svoje kompetencije i razmjenjivati iskustva s kolegama.

 

 

KONTINUIRANI RAZVOJ KOMPETENCIJA

Kako bi se što sustavnije pristupilo upravljanju karijerom radnika pokrenut je program upravljanja karijerama i razvoja tehničkih kompetencija (eng. Technical Competence and  Career Development – TCCD). Za visokoobrazovane radnike tehničkih usmjerenja i ne-tehničkih usmjerenja poput Ljudskih resursa, IT-a i drugih organizacijskih jedinica postavljeni su jasni, transparentni i dostižni ciljevi za svaku stepenicu u karijeri kako bi radnici imali točnu viziju koje kompetencije moraju posjedovati kako bi napredovali, a također su pokrenuti i različiti programi za razvoj stručnih kompetencija.

RAZVOJ STRUČNIH KOMPETENCIJA
DOWNSTREAM DEVELOPMENT ACADEMY je poslijediplomski program u trajanju od dva semestra namijenjen je tehničkim stručnjacima iz područja Rafinerija i marketinga s ciljem unaprjeđenjenja znanja tehničkih stručnjaka isključivo za polaznike iz članica INA Grupe.
VCA (VALUE CHAIN ACADEMY) je poslijediplomski program u trajanju od tri semestra s ciljem stjecanja stručnih znanja iz područja upravljanja lancem opskrbe rafinerijskog poslovanja
PRODAJNA AKADEMIJA je jednogodišnji strukturirani razvojni program s ciljem jačanja i podizanja razine razvijenosti prodajnih kompetencija prodajnih predstavnika te jačanja rukovodećih i prodajnih vještina menadžera koji vode prodajne timove.
DOWNSTREAM FOR YOU (DS4U) je program namijenjen novim radnicima i stručnjacima s iskustvom ograničenim na usko područje rada kako bi stekli širu sliku rafinerijskog poslovanja.

PETCHEM FOR YOU (PET4U) je program namijenjen novim radnicima i stručnjacima s iskustvom ograničenim na usko područje rada kako bi stekli uvid u petrokemijsko poslovanje.
UPSTREAM FOR YOU (US4U) je program namijenjen novim radnicima i stručnjacima s iskustvom ograničenim na usko područje rada kako bi stekli širu sliku o poslovanju istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

RAZVOJ RUKOVODEĆIH KOMPETENCIJA

 

 

INTENSITY je internacionalno nagrađivani program razvoja rukovodećih kompetencija MOL Grupe dostupan svim razinama menadžmenta. Svrha programa je upoznati menadžment sa potrebnim vještinama kako bi se uspješno nosili sa svim izazovima i osigurati da „pričaju isti jezik“ i koriste iste metode kako bi promovirali istovjetnu kulturu diljem Grupe.
LEAD je dizajniran s ciljem da polaznicima proširi njihove vještine kroz jednogodišnji nastavni program svjetske klase te individualne i timske projektne zadatke. U svrhu provedbe programa dogovoreno je partnerstvo između MOL Grupe i prepoznatih regionalnih dobavljača Cotrugli School of Business (Hrvatska), SEED School for Executive Education and Development (Mađarska) i svjetski poznatih Thunderbird Global School of Management (SAD).
NEXT DOWNSTREAM PRODUCTION LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM je razvojni program čija su ciljana skupina stručnjaci tehničke struke iz Rafinerija i marketinga koji imaju potencijal postati dio baze talenata za novu generaciju rukovoditelja. Tijekom 18 mjeseci učenja, polaznici prolaze program koji se sastoji od 3 dijela: pregled industrije, leadership i vještine engleskog jezika te prezentacijske vještine.
FIRST TIME MANAGER je program razvoja menadžerskih kompetencija mladih rukovoditelja koji po prvi puta dolaze na rukovodeće pozicije.