Projekti za mlade

Kao jedna od najvećih hrvatskih kompanija, sa značajnom ulogom u hrvatskom gospodarstvu, INA nastoji otvoriti vrata mladim obrazovanim stručnjacima te im pružiti podršku tijekom školovanja kroz različite stipendijske programe i ostale inicijative koje potiču želju za daljnjim usavršavanjem, a nakon školovanja pružiti im šansu da karijeru započnu upravo u Ini.

Osim kontinuiranog investiranja u obrazovanje i podupiranje studija iz spomenutih područja u svrhu osiguravanja izvora mladih stručnjaka u budućnosti, Grupa ulazi i u strateška partnerstva s ključnim dionicima u području obrazovanja, s brojnim strateškim partnerima, sveučilištima, udruženjima i udrugama. Kao dokaz uspješne suradnje, INA već godinama surađuje sa studentima, kroz sudjelovanje ili samostalno provođenje niza projekata usmjerenih na studentsku populaciju. Uz ostalo, u 2015. godini potpisani su ugovori o suradnji s četiri studentske udruge: eStudent, AIESEC Hrvatska, Studentski.hr i BEST.

Nakon što se brojnim programima uspješno približila studentima, INA je inicijativu proširila i na učenike srednjih škola kako bi ih već u srednjoškolskoj dobi zainteresirala za prirodne znanosti iz STEM područja i potakla na daljnje usavršavanje u tom smjeru. Kao rezultat takvih nastojanja, ostvarena je suradnja s najpoznatijim portalom za srednjoškolce: Srednja.hr.