Aviogoriva

SIGURNA OPSKRBA KVALITETNIM AVIOGORIVOM
Tim stručnjaka u Komercijalnim poslovima već dugi niz godina opskrbljuje zrakoplove na sedam najvećih domaćih aerodroma – Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Krk, Pula i Osijek.
Od navedenih aerodroma, pet je smješteno na obali, u blizini najvećih turističkih destinacija. Inin zadatak je osigurati dovoljne količine kvalitetnog goriva za sve zrakoplove koji se njima koriste, što znači i raspolagati dovoljnim skladišnim kapacitetima te cisternama i ostalom opremom, kao i dovoljnim brojem osposobljenih kadrova.
S namjenom sigurne i redovite opskrbe, INA raspolaže vlastitim skladišnim kapacitetima u svim navedenim zračnim lukama, osim u Dubrovniku, koji su u vlasništvu tamošnje zračne luke.

Inini avioservisi prodaju dvije vrste aviogoriva:

INA JET A-1
GORIVO ZA MLAZNE MOTORE je tekući naftni proizvod primarne destilacije nafte s minimalnim sadržajem sumpora radi korozije uređaja i zaštite okoliša. Radi poboljšanja primjenskih svojstava gorivu se dodaju aditivi za poboljšanje stabilnosti goriva, za poboljšanje vodljivosti, za sprečavanje zamrzavanja, deaktivatori metala te poboljšivači mazivosti. Primjenjuje se za pogon turbomlaznih i turboelisnih motora. Zadovoljava zahtjeve specifikacija IATA, AVIATION FUEL QUALITY REQUIREMENTS FOR JOINTLY OPERATED SYSTEMS, Defence Standard 91-91/Issue 9, TURBINE FUEL, AVIATION KEROSINE TYPE, JET A-1 i norme INA N 02-003.

AB 100 LL
AVIONSKI BENZIN je tekući naftni proizvod koji INA,d.d. ne proizvodi, ali ga uvozi i prodaje. Primjenjuje se za pogon klipnih avionskih motora novije generacije. Zadovoljava zahtjeve specifikacije Defence Standard 91-90/Issue 3 i INA N 02-019

Aviogoriva