INA Klub volontera

U povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, INA je 2011. pokrenula Projekt korporativnog volontiranja svojih zaposlenika. INA Klub volontera osnovan je s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit. Klub danas broji 737 člana, a broj se povećava iz godine u godinu.

Do kraja 2015. Klub je odradio ukupno 9.880 sati korporativnog volontiranja u gotovo svim krajevima Hrvatske pri čemu su pomagali djeci, starijima i nemoćnima, socijalno ugroženima, zapravo, svima kojima je pomoć bila potrebna. Sami ili u sklopu zajedničkih akcija sudjelovali su u brojnim akcijama čišćenja podmorja, pošumljavanja, uređivanja zapuštenih površina.U prvoj polovici 2014. godine kreirana je aplikacija na Ininoj facebook stranici kojom fanovi mogu predlagati projekte i tražiti sudjelovanje Ininih volontera.

INA Klub volontera nagrađen je od strane Volonterskog centra Osijek za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva na području Slavonije i Baranje, za 2010. i 2012. godinu te Posebnim priznanjem za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva, za 2014. i 2015. godinu.

INA potpisala Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem

INA je, uz još dvadesetak tvrtki, udruga i obrazovnih institucija, 4. rujna 2015., potpisala Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Predstavljanje i potpisivanje Povelje organizirali su Mreža mladih Hrvatske, Volonterski centar Zagreb i Sveučilište u Rijeci, u partnerstvu s Hrvatskom udrugom poslodavaca.
Poveljom se poslodavce i obrazovni sektor potiče na priznavanje i vrednovanje kompetencija stečenih volontiranjem. Na taj se način usvajaju standardi i dobre prakse u procesima zapošljavanja, profesionalnog usavršavanja i napredovanja na radnom mjestu koji počivaju na prepoznavanju važnosti volontiranja te njegovih dobrobiti za pojedince, organizacije, zajednice i cjelokupno društvo.

Potpisivanjem Povelje INA je izrazila spremnost za razvijanje dobrih praksi u vrednovanju volontiranja kako pri zapošljavanju tako i u profesionalnom napredovanju te kroz poticanje i vrednovanje volonterskih napora svojih zaposlenika.

 

Odaberite jezik: