Održivi razvoj

Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

Naziv udruge: CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, udruga za podršku ljudima koji su bolesni i pate, pomoću humora i životne radosti
Skraćeni naziv: CRVENI NOSOVI klaunovidoktori
Predsjednica: Monica Culen
Adresa: Medulićeva 34, Zagreb
Web adresa: www.crveninosovi.hr
Facebook stranica: www.facebook.com/crveninosovi
E-mail: info@crveninosovi.hr
Telefonski kontakt: 01/561-3281
Godina osnivanja: 2010.
Broj članova/štićenika: 19 članova

O udruzi

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori je udruga koja pomoću humora i životne radosti pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici. Dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International, a za svoj rad primili su nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo. Zahvaljujući donacijama klaunovidoktori redovno posjećuju dječje odjele šest bolnica u Zagrebu (KBC Zagreb, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak, Kliniku za tumore, Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež) te KBC Rijeku i KBC Osijek, a uskoro planiraju i otvaranje redovnog programa u KBC-u Split.

Klaunovidoktori donose smijeh i životnu radost djeci, ali i nepokretnim i teško pokretnim osobama u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

U udruzi trenutno djeluje 16 klaunovadoktora, profesionalnih umjetnika, posebno educiranih za rad u bolnici. S obzirom na to da se misija organizacije ostvaruje u bolnicama i socijalnim ustanovama u kojima su prisutni patnja i bol, donošenje smijeha i životne radosti u takvo okruženje zahtijeva hrabrost i empatiju, ali i visoku razinu umjetničke izvedbe koja se postiže edukacijom i supervizijom.

Jako smo sretni i zahvalni što smo nakon dugogodišnje potrage dobili odgovarajući prostor za rad u okviru ovog Ininog projekta. Zahvalni smo što možemo sudjelovati u ovoj plemenitoj inicijativi koja spaja ljude koji rade za dobrobit djece i šire zajednice. Na ovaj način ćemo zajedno donijeti više osmijeha tamo gdje su najpotrebniji – na lica bolesne djece i nemoćnih osoba. Posebno nam je drago što prostor dijelimo s drugim udrugama te se nadam da ćemo zajednički pomoći učiniti ovaj svijet boljim!

Mladenka Majerić, izvršna direktorica