Održivi razvoj

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH

Naziv udruge:Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH
Skraćeni naziv: Udruga Ja BiH
Predsjednik udruge:Ismet Efendić
Adresa: Medulićeva 34/II, Zagreb
Web stranica: www.jabih.com
Facebook stranica: www.facebook.com/ jabihfilmkulturaumjetnost    
E-mail: efendici@hotmail.com  ; info@jabih.com
Telefonski kontakt:01/3638-598, mob.: 099/503-1533
Godina osnivanja:2010.
Broj članova/štićenika3 5/145

O udruzi

Osnovni sadržaj rada i djelovanja udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH… jest prijateljstvo i ljubav Zagreba i Sarajeva, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, susreti uz zajedničke programe u duhu multietničnosti.

Udrugu su početkom 2010. godine utemeljili Ismet Efendić, Ivica Propadalo i Đelo Hadžiselimović te su prve dvije godine predstavili najbolje od hrvatskog filma Sarajevu. Nakon toga Efendić i Propadalo nastavljaju putovati dvosmjernom cestom, prema Sarajevu te prema Zagrebu, s programima koji osim filmova uključuju i ostale grane umjetnosti (izložbe, glazbene, kazališne i plesne predstave, te različite humanitarne platforme). Bez strogo nametnutih okvira udruga Ja BiH… otvorena je za sve dobre i sadržajne programe i ideje, te spremno gradi mostove između prijatelja kulture i umjetnosti koji u svojim nastojanjima izražavaju humane vrijednosti.

Najpoznatiji programi Udruge su organizacija festivala „5 dana Sarajeva u Zagrebu“ te „5 dana Zagreba u Sarajevu“ koji se organiziraju već šestu godinu za redom te izuzetni pokušaji premijernih predstavljanja glazbenih pravaca iz BiH (primjer je nastup ansambla Halka u Lisinskom).

Neizmjerno smo zahvalni Ini što je prepoznala naše djelovanje i sadržaje koji se odnose na prijateljske i dobrosusjedske odnose dvaju gradova, dviju država, a sve u duhu promicanja kulture i umjetnosti. Ovim projektom dobili smo prostor u kojem će nastajati još bolji programi multietničnosti, internacionalizma, te prije svega humanosti.

Ismet Efendić, predsjednik