INA VELEPRODAJA

Brodska goriva

INA proizvodi odnosno prodaje brodska goriva destilatnog i ostatnog tipa koja se koriste za pogon brzohodnih dizel motora. Kvaliteta brodskih goriva usklađena je s Uredbom o kvaliteti tekućih naftnih goriva, normama HRN ISO 8216-1. Ostatna brodska goriva imaju i dodatnu brojčanu oznaku koja odgovara najvišoj dopuštenoj kinematičkoj viskoznosti u mm2/s pri 50 °C za pojedini tip brodskog ostatnog goriva.

INA nudi dvije grupe brodskih goriva:

 • Brodska destilatna goriva: Eurodizel, Eurodizel  Plavi i FDMA
 • Brodska ostatna goriva: INA F RME 180 i INA F RMG 380

Brodska destilatna goriva

Bezsumporno dizelsko gorivo, odnosno proizvod koji po svim zahtjevima kvalitete i primjenskim svojstvima odgovara važećoj europskoj normi EN 590, prvenstveno je namijenjeno za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Takva vozila pri homologaciji u Europi moraju zadovoljiti zahtjeve EURO V. Sadržaj ukupnog sumpora iznosi do 10 mg/kg, a dodatkom namjenskih aditiva osigurava se zahtijevana mazivost. Vrijednost cetanskog broja je najmanje 51.

Gorivo je namijenjeno svim plovilima s dizelskim motorom, zadovoljava sve zahtjeve propisane normom EN 590.

Eurodizel Plavi je dizelsko gorivo obojeno plavom bojom prema Pravilniku o primjeni Zakona o trošarinama koji se odnosi na plavi dizel za namjene u poljoprivredi, ribolovu, akvakulturi te na povrat plaćene trošarine za bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu. Kvaliteta Eurodizela Plavog je u skladu sa zahtjevima norme EN 590. INA je osigurala značajan broj benzinskih postaja i maloprodajnih mjesta na području Hrvatske koja tijekom cijele godine prodaju Eurodizel Plavi.
Prodaja i distribucija Eurodizela Plavog se obavlja na cijelom području Republike Hrvatske po  pristupačnim i transparentnim prodajnim cijenama goriva važećima na dan isporuke.Plaćanje prilikom isporuke goriva:

 • Gotovina
 • MasterCard, Maestro, Visa svih izdavatelja, Diners i PBZ Agro karticama (jednokratno)
  PBZ Card Visa Premium, ECC Diners kreditnim karticama do 6 rata (osim Eurodizel plavi jednokratno)
 • ZABA bankovnim karticama MC, Maestro i VISA koje su predviđene za obročno plaćanje do 6 rata (osim Eurodizel plavi jednokratno)
 • PBZ bankovnim karticama Maestro i VISA koje su predviđene za obročno plaćanje do 6 rata (osim Eurodizel plavi jednokratno)

Naručivanje

Saznajte više o naručivanju

Brodsko destilatno gorivo (Fuel Destillate Marine-FDMA) koje je namijenjeno za pogon brodskih dizel motora na bazi Gasoil-a 0.1% S. FDMA udovoljava kakvoćom Uredbi o kvaliteti tekućih naftnih goriva.

Ukoliko ste zainteresirani za proizvod FDMA ili su Vam potrebne dodatne informacije slobodno nam se obratite putem sljedećih e-mail adresa:

 • Za isporuke goriva brodovima na domaćem tržištu: YachtBunkering@ina.hr, ukoliko su Vam potrebne informacije vezane uz isporuku goriva brodovima na domaćem tržištu.
 • Za isporuke goriva brodovima u izvozu: Bunkering@ina.hr, ukoliko su Vam potrebne informacije vezane za isporuku goriva brodovima u izvozu

Brodska ostatna goriva

Ako ste zainteresirani za brodska ostatna goriva možete nam se obratiti putem sljedećih e-mail adresa:

 • YachtBunkering@ina.hr, ukoliko su Vam potrebne informacije vezane za isporuku goriva brodovima na domaćem tržištu.
 • Bunkering@ina.hr, ukoliko su Vam potrebne informacije vezane za isporuku goriva brodovima u izvozu.