O 7. Zelenom pojasu

Ovogodišnji projekt Zeleni pojas počinje u srijedu 16. rujna 2020. na Svjetski dan zaštite ozonskog omotača, a kao poseban potprogram ovogodišnjeg natječaja ističemo aktivnosti na ublažavanju i prilagodbi klimatskim promjenama.

Natječaj se objavljuje, a pozvane su organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te parkovi prirode da prijave svoje projekte iz područja zaštite okoliša, prirode i klime.

Ove godine obilježavamo 7. rođendan natječaja i s ponosom se prisjećamo svih 101 projekta koje smo sufinancirali s ukupnim iznosom više od

2.065.588,31 [kn]

Kroz proteklih 6 godina, u suradnji s našim partnerima, posadili smo 8.137 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te smo zazelenili prostor od 65.424 m2. Uredili smo zelene staze, obnovili odmorišta i dječja igrališta. Čistili smo livade, šume, podmorje, priobalje, jezera i rijeke. Obnavljali smo prihvatilišta za životinje, otvarali učionice u prirodi, podržali rad učeničkih zadruga i edukacije o ekologiji.

Posađenih sadnica

hand

8137

Veseli nas što svake godine proširujemo zeleni pojas diljem Hrvatske te vas pozivamo da nam se pridružite na našem zelenom putu.

Procitajte uvjete prijave i prijavite se.

uvjeti natječaja