Zeleni pojas uredio školsko dvorište u Gunji

30.06.2017.

  • Zeleni pojas uredio školsko dvorište u Gunji
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Školsko dvorište Osnovne škole ,,Antun i Stjepan Radić" iz Gunje nakon velike poplave 2013. godine služilo je kao kontejnersko naselje koje nije uklonjeno na vrijeme zbog čega je dvorište bilo u neupotrebljivom stanju za izvođenje nastave te sigurnog i ugodnog boravka učenika na otvorenom.
 
Projektom „Uredimo interaktivno školsko dvorište u Gunji“, Škola je dobila sredstva u sklopu natječaja Zeleni pojas 2016. i tijekom školske godine 2016./2017. uz vrijede ruke domara, roditelja, učenika i profesora uredili su veći dio dvorišta. Kroz volonterske akcije zatrpali su kanale na zemljištu i poravnali zemlju, napravili pristupne staze i  vanjsku pomoćnu prostoriju za stari papir i smeće. Također kroz projekt je postavljena i sjenica koja će služiti kao učionica na otvorenom. Izgrađena je i ograda između igrališta i Školskog interaktivnog dvorišta u kojem su zahvaljujući Zelenom pojasu postavljeni eksponati parka znanosti: Ljudski sunčani sat i Diskovi inercije. Na jesen će Škola u istom parku postaviti i Glazbenu ogradu i Impulsno njihalo.
 
Ravnatelj Škole, profesor Stipica Mišura osvrnuo se na suradnju s Inom te je povodom završetka projekta izjavio: „Sretan sam što postoje inicijative poput Ininog Zelenog pojasa koje pružaju mogućnost da se uz aktivno zalaganje škole, gotovo ni iz čega stvori nešto vrijedno. Zahvalan sam našim djelatnicima, učenicima i njihovim roditeljima na dobrim idejama i na njihovom trudu! Svi zajedno zahvalni smo Ini što je kao kompanija prepoznala naše potrebe i pomogla nam da stvorimo bolje uvjete za našu djecu.“