YouTube

Freshhh 2016.

Međunarodnim virtualnim natjecanjem Freshhh na zanimljiv i zabavan način želi približiti svijet naftne industrije studentima te ih zainteresirati za rad u ovom dinamičnom području kojeg je i INA dio.
Okupite svoj tim, osmislite strategiju i dođite do pobjede vještim upravljanjem svojim virtualnim resursima u izazovnom svijetu naftne industrije!
Najbolje plasirani timovi dobit će priliku za sudjelovanje na finalu natjecanja 25. svibnja gdje će se boriti za bogate novčane nagrade te mogućnost zaposlenja u MOL Grupi.
 
INA nastoji maksimalno otvoriti svoja vrata mladim obrazovanim ljudima te im pružiti podršku tijekom obrazovanja kroz različite stipendijske programe i ostale inicijative koje potiču njihovu motiviranost i želju za daljnjim razvojem i usavršavanjem. Jedan od takvih uspješnih projekta je i Freshhh on-line međunarodno natjecanje u kojem hrvatski studenti ove godine sudjeluju sedmu godinu zaredom. U ovom natjecanju, koje se provodi na razini MOL Grupe, sudionici se bore za pobjedu u on-line igri rješavajući probleme vezane za rad naftne industrije, a najbolje plasirani za pobjedu, bogate novčane nagrade i mogućnost zaposlenja u MOL Grupi se bore uživo u završnici  natjecanja.

Prijave za ovogodišnji Freshhh zaključene su 29. ožujka 2016., a tijek natjecanja možete pratiti na www.freshhh.net. Ove godine na natjecanje se prijavilo rekordnih 2307 timova iz 53 države, od čega je 78 hrvatskih timova. Jedan od naših timova ušao je u 2. krug natjecanja među 40 najboljih timova. Finale u kojem će sudjelovati 5 najbolje plasiranih timova održat će se u Pragu 25.5.2016.


 

Freshhh 2015. - sudjelovalo je 2.210 timova iz 70 zemalja, a od pet najboljih timova koji su sudjelovali u finalu pobjedu je odnio češki tim „Just ask Siri“.

Freshhh 2014. - sudjelovalo je 1.570 timova iz 76 zemalja, a od pet najboljih timova koji su sudjelovali u finalu pobjedu je odnio tim „Amcord“ iz Srbije. 

Freshhh 2013. - rekordan broj prijava sa čak 2.600 studenata iz više od 60 zemalja diljem svijeta koji su bili podijeljeni u gotovo 900 ekipa. Na finalu održanom 30. svibnja u Budimpešti pobjedu je odnio tim DDR iz Velike Britanije, dok su 3 hrvatska tima četvrtu godinu zaredom ostvarila zamijećen uspjeh sudjelujući u samom finalu natjecanja među najboljih 10 timova.

Freshhh 2012.  – sudjelovalo je 700 ekipa iz čak 58 zemalja, odnosno više od 2000 studenata, a čak tri hrvatska tima su izborili plasman u finale; Original Beer in Place, Pegla i RetrOil. Prvo mjesto pripalo je mađarskom timu P.P.S. Iako nisu odnijeli pobjedu, timovi iz Hrvatske, nastavili su tradiciju svojih prethodnika i ostvarili uspjeh plasmanom među deset najboljih.

Freshhh 2011.  -  sudjelovalo je 596 timova iz više od 60 zemalja i sa više od 200 fakulteta. Pobjednik natjecanja bio je hrvatski tim „Freshhh Start“! čiji su članovi Danijel Posavec, Kristijan Bakarić i Ivan Goršek s Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.  Među 10 najboljih timova, plasirao se još jedan hrvatski tim  „Minoil” s Rudarsko geološko naftnog fakulteta u sastavu Nikola Barić, Ivan Perović i Matea Šmitran.

Freshhh 2010. - prijavilo se 680 timova od kojih je 75 iz Hrvatske. Iako je te godine Hrvatska po prvi puta imala svoje predstavnike na Freshhhu, naše mlade snage postigle su veliki uspjeh. Tim pod nazivom FreshhhBlood, koji se sastojao od studenata RGN-a, PMF-a i EFZG-a plasirao se u finale Freshhh-a te u konačnici osvojio četvrto mjesto. Svojim profesionalnim, ali s druge strane vrlo zabavnim i simpatičnim izlaganjem, prezentirali su Hrvatsku u najboljem svjetlu.