Kupci

Motorna goriva

Visokokvalitetna benzinska i dizelska goriva su proizvedena u skladu s Uredbom o kvaliteti tekućih naftnih goriva. Među njima izdvajamo gorivo Eurodizel Arktik koje je razvijeno za najnoviju generaciju dizel motora te jamči siguran rad i u najoštrijim zimskim uvjetima. Želimo svim našim kupcima ugodnu vožnju!

Motorni benzini

EUROSUPER 95

Kvaliteta bezolovnog motornog benzina je sukladna zahtjevima važeće europske norme EN 228. Količina sumpora je manja od 10 mg/kg. Ponuđen je tržištu s ciljem osiguranja pune učinkovitosti najsuvremenijih sustava za obradu ispušnih plinova ugrađenih u vozila u svrhu smanjenja štetnih sastojaka u ispušnim plinovima.

Gorivo je prvenstveno namijenjeno vozilima koja imaju najmodernije visokoučinkovite sustave za obradu ispušnih plinova, koji prilikom homologacije moraju zadovoljiti najnovije EURO zahtjeve ili za koja je u uputama proizvođača izričito navedeno da koriste gorivo sukladno europskoj normi EN 228. Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola.

EUROSUPER 95 CLASS PLUS EXPERT

Eurosuper 95 Class Plus Expert je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu u skladu s najnovijim EURO zahtjevima, s dodatkom aditiva.
Riječ je o bezolovnom motornom benzinu, sukladnom zahtjevima važeće europske norme EN 228. Eurosuper 95 Class Plus Expert jedinstvena je formulacija goriva osmišljena za zaštitu motora od nakupljanja naslaga i korozije.

Paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

*stvarni učinci i koristi variraju ovisno o vozilu, starosti vozila, uvjetima i stilu vožnje.

Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola.

EUROSUPER 100

Eurosuper 100 je visokokvalitetno gorivo sukladno europskoj normi EN 228 za motorne benzine, a koje se od ostalih motornih benzina razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB najmanje 100) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporuča korištenje visoko oktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva). Zadovoljava zahtjev za ograničenjem tvari u ispušnim plinovima sukladno najnovijim EURO zahtjevima.
Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola.

EUROSUPER 100 CLASS PLUS EXPERT

Eurosuper 100 Class Plus Expert je visokokvalitetno gorivo sukladno europskoj normi EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih na INA benzinskim postajama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom motornom benzinu najviše oktanske razine (IOB najmanje 100) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporuča korištenje visoko oktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva).Zadovoljava zahtjev za ograničenjem tvari u ispušnim plinovima sukladno najnovijim EURO zahtjevima.

Eurosuper 100 Class Plus Expert je napredna formulacija goriva dizajnirana za zaštitu ključnih dijelova sustava od naslaga. Dodatkom aditiva u gorivo poboljšana su njegova svojstva jer paket aditiva sadrži komponente koje:

 • čiste motor i odmah odstranjuju naslage te tako održavaju motor čistim
 • poboljšavaju sagorijevanje goriva i radne značajke motora
 • stvaraju zaštitni film na metalnim površinama pomažući spriječiti koroziju kritičnih komponenta sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti
 • povećavaju snagu i trajnost motora

*stvarni učinci i koristi variraju ovisno o vozilu, starosti vozila, uvjetima i stilu vožnje

Gorivo može sadržavati do 5% volumnog udjela etanola.

Dizelska goriva

EURODIZEL B7

Bezsumporno dizelsko gorivo, odnosno proizvod koji po svim zahtjevima kvalitete i primjenskim svojstvima odgovara važećoj europskoj normi EN 590, prvenstveno je namijenjeno za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Takva vozila pri homologaciji u Europi moraju zadovoljiti zahtjeve EURO V. Sadržaj ukupnog sumpora iznosi do 10 mg/kg, a dodatkom namjenskih aditiva osigurava se zahtijevana mazivost. Vrijednost cetanskog broja je najmanje 51.

Gorivo je namijenjeno svim vozilima s dizelskim motorom, zadovoljava sve zahtjeve propisane EN 590, može sadržavati do 7% volumnog udjela metilnih estera masnih kiselina (FAME).

EURODIZEL ARKTIK

Eurodizel Arktik je gorivo namijenjeno svim vozilima s dizelskim motorima u zimskom razdoblju. Gorivo po svim zahtjevima i primjenskim svojstvima odgovara važećoj europskoj normi EN 590, a može sadržavati do 7 % v/v metilnih estera masnih kiselina (FAME). Razvijeno je od visokovrijednih komponenti koje jamče iznimna niskotemperaturna svojstva (garantirana točka filtrabilnosti najviše -30 °C i točka zamućenja najviše -10 °C), a gorivo osigurava miran start i neometan rad motora i u najoštrijim zimskim uvjetima.

EURODIZEL CLASS PLUS EXPERT

Eurodizel Class Plus Expert je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve, s dodatkom aditiva. Proizvod po svim zahtjevima kvalitete odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sustave – katalitičke konvertere za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima.

Eurodizel BS Class Plus Expert je dizelsko gorivo namijenjeno za održavanje snage motora kroz aktivnu zaštitu motora.

Paket aditiva za dizelsko gorivo sadrži snažne komponente za čišćenje koje:

 • sprečavaju nastanak i uklanjaju naslage na motoru
 • razbijaju i čiste štetne naslage na sustavu za ubrizgavanje goriva
 • omogućuju optimalno raspršivanje goriva u komori za sagorijevanje
 • smanjuju potrošnju goriva zbog manjeg pjenjenja
 • smanjuju brzinu korozije štiteći osjetljive komponente sustava goriva*
 • smanjuju trenje između pokretnih dijelova motora zbog povećane mazivosti

*stvarni učinci i koristi variraju ovisno o vozilu, starosti vozila, uvjetima i stilu vožnje

Gorivo može sadržavati do 7% volumnog udjela metilnih estera masnih kiselina (FAME).

EURODIZEL PLAVI

Eurodizel Plavi je dizelsko gorivo obojeno plavom bojom prema Pravilniku o primjeni Zakona o trošarinama koji se odnosi na plavi dizel za namjene u poljoprivredi, ribolovu, akvakulturi te na povrat plaćene trošarine za bezolovni motorni benzin za namjene u ribolovu. Kvaliteta Eurodizela Plavog je u skladu sa zahtjevima norme EN 590.

INA je osigurala značajan broj benzinskih postaja i maloprodajnih mjesta na području Hrvatske koja tijekom cijele godine prodaju Eurodizel Plavi.

Prodaja i distribucija Eurodizela Plavog se obavlja na cijelom području Republike Hrvatske po  pristupačnim i transparentnim prodajnim cijenama goriva važećima na dan isporuke.

Kontakt

Tel: 0800-1112
Fax: (01) 6452 754
E-mail: veleprodaja@ina.hr

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.