Javna nadmetanja

Odgovorna nabava

Kao što je navedeno u strategiji MOL Grupe 2030+, koja predstavlja dugoročni okvir za poslovne strategije INA Grupe, naša je vizija biti ključni igrač u niskougljičnom kružnom gospodarstvu u srednjoj i istočnoj Europi. Visoko učinkovita kompanija koja osigurava održive materijale za gospodarstvo, goriva s niskim udjelom ugljika za mobilnost te prikladne proizvode i usluge za ljude u pokretu.

Kako bismo podržali ove ciljeve i zadržali licencu za upravljanje, pokrenuli smo Politiku odgovorne nabave s jasnim ciljevima za poboljšanje održivosti unutar i putem našeg lanca opskrbe. Predani smo kontinuiranom mjerenju i poboljšanju emisija iz Područja 3 i aktivnoj suradnji s našim akterima u lancu opskrbe kako bismo smanjili emisije koje proizlaze iz našeg ulaznog opskrbnog lanca za 30 posto do 2030. te kako bismo podržali MOL Grupu da do 2050. postane neto nulti emiter ugljičnog dioksida (CO2) na svim područjima.

Oslanjat ćemo se na stručnost, iskustvo i inovativne ideje naših dobavljača – i što je najvažnije – uzajamno međudjelovanje s dobavljačima. U skladu s Politikom odgovorne nabave, važno nam je da i naši partneri aktivno promiču, provode i koriste sve razumne napore za provedbu istih načela unutar vlastitih lanaca nabave s:

  • doprinosom naporima INA Grupe i proaktivnom podrškom u ostvarenju naših zajedničkih ciljeva, kontinuiranim traženjem i pružanjem novih inovativnih i održivih rješenja koja još uvijek mogu zadovoljiti potražnju INA Grupe u datom opsegu proizvoda i/ili usluga;
  • transparentnim dijeljenjem metoda, praksa i alata za mjerenje otiska stakleničkih plinova/CO2 njihovih operacija i lanca opskrbe, kao i njihovih ciljeva za dekarbonizaciju;
  • predanosti zaštiti okoliša i dosljednosti u smanjenju ekološkog otiska vlastitog poslovanja, minimiziranjem korištenja prirodnih resursa, otpada i emisija stakleničkih plinova.

U našem opskrbnom lancu imamo samo jednu opciju – izravno poboljšanje održivosti. Nema zaobilaznih rješenja, nema mogućnosti nadoknade. Potrebne su ciljane akcije kako bi se smanjio ekološki otisak proizvodnje i isporuke robe, pružanja usluga naših dobavljača.

Sadržaj: