10. Svjetsko prvenstvo motora s prikolicom održano na Grobniku

  •  Grobnik privukao više od 150 natjecatelja iz 16 zemalja
  • Suradnja Ine i Grobnika nastavlja se drugu godinu zaredom

Zagreb,  16. lipnja 2014.– Na automotodromu Grobnik, čiji je INA sponzor, protekli vikend održano je 10. Svjetsko prvenstvo motora s prikolicom, a pobjedu je odnio britansko-francuski tandem Tim Reeves-Gregory Cluze.

Nedjeljni program utrke omela je bura, no unatoč tome povijesni motocikli skupine Vintage odvozili su svoju utrku u kojoj je pobjedu odnio Slovenac Silvo Habat s motociklom Honda.

INA je drugu godinu zaredom sponzor automotodroma Grobnik, jedine hrvatske trkaće staze, te je pokrovitelj motociklističkih utrka Alpe Adria Cup-a u najjačoj klasi od 1000 ccm. Alpe Adria Cup jedno je od najstarijih natjecanja u motociklizmu u Hrvatskoj, a i ove godine privlači najbolje vozače utrka u Hrvatsku.

INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 445 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument