21. Forum: Dan energije u Hrvatskoj

Brojne teme vezane za dekarbonizaciju energetskog sektora, niskougljični razvoj energetike, te smanjenje ugljikovog dioksida kao pokretača razvoja „zelene ekonomije“ u budućnosti Europske Unije i Hrvatske, kao skorašnjoj njezinoj članici predstavljeno je sudionicima 21. Foruma na Danu energije održanom u petak, 23.studenog u KD „Vatroslav Lisinski“.
Skup pod nazivom „ Smanjenje emisije CO2 za 80 posto do 2050. – realnost ili utopija“ održan je u organizaciji Hrvatskog energetskog društva te uz potporu INE, a u nazočnosti uglednih domaćih i inozemnih stručnjaka, predstavnika Ine i drugih energetskih kompanija.

Izbor ovogodišnje teme Foruma imao je za cilj potaknuti raspravu o strateškim ciljevima za 2050. te ukazati na nužnost izrade strateških dokumenata energetskog razvoja, istaknuo je dr. Goran Granić, predsjednik HED-a prigodom otvaranja foruma, na kojem je održao i jedno od glavnih predavanja pod nazivom „Razvoj energetskog sektora RH do 2050. godine u uvjetima smanjenja emisije ugljikovog dioksida.“