Agencija odobrila prodaju Crobenza Lukoilu

Zagreb, 30. srpnja– Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je donijela odluku o prihvaćanju Lukoil Croatia d.o.o. kao kupca Crobenza d.d. s ciljem izvršenja naloga iz Rješenja o uvjetno dopuštenoj koncentraciji MOL/INA Agencije. Agencija je također dala potrebno dopuštenje za koncentraciju Lukoil i Crobenz.

Dana 21. srpnja 2010. sklopljen je kupoprodajni ugovor kojim je INA, d.d. prodala 100% udjela u Crobenzu d.d. društvu Lukoil Croatia d.o.o. Prema nalogu Agencije prodaju Crobenza d.d. vodili su povjerenici za izdvajanje. Kako je za prodaju Crobenza bilo potrebno odobrenje Agencije, a koje je time dobiveno, transakcija će biti realizirana u kratkom roku.

“Drago nam je da je nakon dugog razdoblja kompleksnih rasprava ovaj proces završen. Pravni lijek kojeg je Agencija odredila je ispunjen, a INA će nastaviti jačati svoje poslovanje u regiji zajedno sa svojim strateškim partnerom MOL-om. Iznimno cijenimo pozitivne napore i dobru suradnju na visokoj razini s Agencijom i njezinim ovlaštenim zastupnicima u procesu prodaje Crobenza.“ – komentirao je g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Crobenz d.d. se bavi veleprodajom i maloprodajom naftnih proizvoda. Maloprodajnu mrežu kojom upravlja Crobenz čini 14 benzinskih postaja pod brandom Crobenz.Priloženi dokument