Božić s Inom

Zagreb, 19. studenog- INA-Industrija nafte, d.d., kao kompanija s dugogodišnjom tradicijom društveno odgovornog poslovanja, spremno podupire projekte od važnosti za lokalnu zajednicu i svoje zaposlenike, a u ovo blagdansko vrijeme naglasak je bio na najmlađima. Tako je INA i ovu godinu organizirala akciju „Božić s Inom“, čiji je program mališanima poslužio kao zanimljiv uvod u blagdansku atmosferu i božićno veselje.

Glavna točka bogatog programa bio je dječji mjuzikl „Komadić“, priča o traženju sreće, ljubavi i prijateljstva autora  Shela Silversteina. Silverstein je poznat kao pjesnik, kompozitor, karikaturist te kao autor književnih djela za djecu, čija su djela prevedena na više od 30 jezika i prodana u preko 20 milijuna primjeraka. U produkciji „Kazališta tvornice lutaka“, predstavu je režirao Vladimir Tintor, glazbu skladao Albert Koehler, a glume Vladimir Tintor i Lana Klingor.  Osim toga, mališani su imali priliku i okušati se u dramsko-lutkarskoj radionici „Teatar sjena“ te pokazati svoje slikarsko umijeće na likovnoj radionici. Živahno raspoloženje nastavljeno je uz mali božićni koncert i druženje s Djedom Božićnjakom, koji je djeci uručio darove.

Program je održan na tri lokacije stoga su najmlađi Siščani i djeca zaposlenika sisačke rafinerije pogledali predstavu i lijepo se proveli uz maštovite radionice i zvuke božićnih pjesama u petak, 16. prosinca u Domu Rafinerije Sisak. U Zagrebu, djeca zaposlenika Ine uživala su u veseloj predstavi i društvu Djeda Božićnjaka u subotu, 17. prosinca u Ininoj poslovnoj zgradi u Šubićevoj, a za male Riječane i djecu zaposlenika riječke rafinerije mjuzikl je izveden u nedjelju 18. prosinca u zgradi Filodramatika na riječkom Korzu te su imali priliku uživati  u svim sadržajima kao i njihovi vršnjaci iz Siska i Zagreba.

Također, povodom božićnih praznika INA je u suradnji s Kazališnom družinom Glumci u Zagvozdu i Satiričkim kazalištem Kerempuh za svoje zaposlenike u Zagrebu i Sisku organizirala izvođenje predstave „Profesionalac“, koja pod redateljskom palicom Bogdana Diklića okuplja glumce Danka Ljuštinu, Vedrana Milkotu, Anicu Kovačević i Gorana Navojca. „Profesionalac“ ili „Tužna komedija po Luki“ nesvakidašnja je priča iz svakodnevnog života prepuna smijeha, apsurda i tragedije,  koja je u Zagrebu prvi put predstavljen prije više od 20 godina, a svako izvođenje od tada uspjelo je oduševiti  publiku.Priloženi dokument