Čak 14000 prijava za Inin Growwww program

U Ini je u tijeku  Growww program, usmjeren na zapošljavanje mladih talenata iz pojedinih područja sa do dvije godine radnog iskustva. Po identičnim principima program se provodi u svim zemljama u kojima se nalaze tvrtke članice MOL Grupe, a u Ini je već u prvoj godini provođenja, lani, izazvao veliki interes – zaprimljeno je 880 prijava, na temelju kojih je odabrano 105 mladih i obrazovanih kandidata kojima je pružena priliku za rad u međunarodnom okruženju, učenje od vrhunskih stručnjaka i stalno ulaganja u profesionalni razvoj.
Ove godine interes mladih talenata za Inin Growww program premašio je sva očekivanja: zaprimljeno je  oko 14 000 prijava, odnosno, budući je bilo omogućeno da se jedna osoba prijavi za više oglašenih radnih mjesta, oko 3000 kandidata iskazalo je interes da postanu dio Inina tima!

Iznimnom interesu za  Growww program u velikoj je  pridonijela promocija provedena tijekom proljeća na nizu visokoškolskih ustanova te sajmova poslova i stipendija. S Growww programom su tako, među ostalima, upoznati studenti American College of Management and Technology u Dubrovniku, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, kao i posjetitelji Sajma poslova u Sisku i Zagrebu, Student Future Daya, Cro Summmer Job te predstavljanja ˝Top stipendije za top studente˝.

Kao i lani, ciljane grupe studenata bili su naftni inženjeri, inženjeri kemijske tehnologije,  strojarstva, ekonomisti, informatičari te pravnici, inženjeri građevine i zaštite na radu, a  najveći broj prijava stigao je od strane diplomiranih ekonomista. Među prijavljenima će, kroz selekcijski postupak, biti će izabrano 119 pripravnika. Selekcijski postupak započeo je ovih dana, psihologijskim testiranjem. Na osnovu njegovih rezultata provesti će se selekcija za uži krug kandidata koji će pristupiti intervjuu. Konačni odabir kandidata biti će izvršen tijekom kolovoza, a pripravnici bi s radom trebali započeti u prvoj polovici rujna.

Nakon što je Ini početkom ovog tjedna dodijeljena nagrada Zlatni indeks za najbolji imidž prema percepciji studenata, i izniman interes za ovogodišnji Growww programa još je jednom potvrdio kako je za mlade talente Ina jedan od najpoželjnijih poslodavaca na hrvatskom tržištu rada. Pored toga, novi pristup u procesu zapošljavanja koji je INA učinila provođenjem Growww programa, također je pridonio tome da Ini početkom ožujka bude dodijeljen Certifikat Poslodavac partner, kao potvrda visokih standarda u razvoju i upravljanju ljudskim resursima.
Mladi pripravnici o Growww programu:

Inga KemecSektor Računovodstva i poreza
Smatram da je Growww program izvrstan za mlade ljude koji tek ulaze u poslovni svijet te u svakom slučaju trebaju mentora na tim počecima. Zaposlena sam u sektoru Računovodstva i poreza, Službi konsolidacije i stvarno sam zadovoljna svojim postignućem.Priloženi dokument