Četvrti rođendan Ininog kluba volontera

Zagreb, 21. rujna 2015. – Inin klub volontera obilježava četiri godine postojanja tijekom kojih je ukupno gotovo tisuću volontera sudjelovalo u 75 akcija s više od sedam i pol tisuća darovanih sati. Za svoj rad Klub je osvojio nekoliko nagrada, među ostalim i posebno priznanje za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva Volonterskog centra Osijek, a INA je svoju posvećenost volontiranju pokazala i nedavnim potpisivanjem Povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem.  

Među članovima kluba je i top menadžment kompanije pa je primjerice predsjednik Uprave Ine g. Zoltán Áldott sudjelovao u nedavno održanoj volonterskoj akciji uređenja okoliša na otoku Lastovu: „Iznimno sam ponosan što sam član ovako vrijedne inicijative i osobno podupirem volontiranje jer se temelji na želji svakog pojedinca da doprinese zajednici. Ovom prilikom zahvaljujem svim zaposlenicima Ine koji su se uključili u Klub tijekom protekle četiri godine. Potpisivanjem Povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem kompanija je još jednom pokazala spremnost za razvijanje dobrih praksi u vrednovanju volontiranja, kako pri zapošljavanju tako i u profesionalnom napredovanju, te kroz poticanje i vrednovanje volonterskih napora svojih zaposlenika.“

INA Klub volontera osnovan je 2011. godine u povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, a s ciljem dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, truda, znanja i vještina za opću dobrobit. Od samog početka djelovanja Inini zaposlenici pokazali su velik interes te broj članova kontinuirano raste – danas ih je čak 591, što je 26 posto više nego na kraju prošle godine. Raste i broj uloženih sati te je u 2015. već premašen ukupan broj sati uložen tijekom čitave 2014. godine. Sljedeća akcija kluba jest ekološka volonterska akcija koja će se održati 22. rujna na Medvednici kad će volonteri, u suradnji s predstavnicima Javne ustanove „Park prirode Medvednica“, uređivati područje oko Kraljičinog zdenca i Medvedgrada.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 441 benzinske postaje u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument