Crosco, član INA Grupe, započeo s bušaćim radovima u Ukrajini

  • Crosco je 21. rujna 2017. započeo s bušenjem prve bušotine u ukrajinskoj regiji Poltava
  • Ugovor vrijedan 47 milijuna eura podrazumijeva angažman Crosca na 12 bušotina u sljedeće tri godine
  • Crosco je prva međunarodna kompanija koja je započela s bušenjem za kompaniju UGV u sklopu podizanja proizvodnje plina u Ukrajini

Zagreb, 27. rujna 2017. – Kompanija Crosco, član INA Grupe, u ukrajinskoj regiji Poltava započela je bušenje bušotine postrojenjem EMSCO-605. Prva je to bušotina od ukupno 12 planiranih u toj regiji. Djelatnici Crosca izbušit će ih pomoću dva bušaća postrojenja temeljem ugovora dobivenih na međunarodnom natječaju i potpisanih ovoga ljeta s ukrajinskom nacionalnom kompanijom Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV), najvećim proizvođačem plina u Ukrajini.

Ugovori ukupne vrijednosti 47 milijuna eura označavaju povratak Crosca u Ukrajinu nakon gotovo 20 godina te kompaniji osiguravaju angažman u toj zemlji u sljedeće tri godine. Crosco, kao jedan od pobjednika na natječajima koje je raspisala kompanija UGV u sklopu podizanja proizvodnje plina u Ukrajini, trenutačno je prva međunarodna kompanija koja je i započela s bušenjem. Pripremivši u kratkom roku postrojenje za bušenje djelatnici Crosca još su jednom pokazali visoku razinu profesionalnosti.

Postrojenja u Ukrajini obišao je menadžment Crosca predvođen direktorom Društva g. Igorom Kruljcem, a posjet je iskorišten i za nove razgovore s najvišim predstavnicima ukrajinskog UGV-a.

Za prvu polovicu listopada 2017. planiran je i početak bušaćih radova na drugoj bušotini koji će se izvoditi pomoću Croscovog postrojenja R-67.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument