Deset društava INA Grupe nositelji certifikata Poslodavac Partner

Zagreb, 17. svibnja 2021. – U travnju su INA Vatrogasni servisi, HOLDINA Sarajevo te INA – CRNA GORA postali nositelji certifikata Poslodavac Partner te su se tako pridružili Ini i drugim članicama INA Grupe, tvrtkama CROSCO, STSI, INA MAZIVA, Top Računovodstvo Servisi, Plavi tim i INA Maloprodajnim servisima, koje su također nositeljice ovog prestižnog priznanja za upravljanje zaposlenicima. Ovih deset društava INA Grupe zapošljava ukupno gotovo 9 tisuća radnika, a INA je nositelj certifikata već punih 10 godina.

Sva tri društva koja su certificirana po prvi put posebno su se istaknula svojim kvalitetnim procesima zapošljavanja i upravljanja radnim učinkom zaposlenika. Certifikacijski tim osobito ih je pohvalio za sustavno planiranje radne snage, kvalitetno dizajnirane procese selekcije koji uključuju i redovito informiranje kandidata za posao o njihovom statusu u natječaju te odlične prakse uvođenja novih zaposlenika u posao. Kod INA Vatrogasnih servisa i Holdine istaknute su i brojne inicijative kojima se potiče zdrav život zaposlenika te balans njihovih privatnih i poslovnih života, dok je kod Ine – Crna Gora istaknut transparentan proces napredovanja zaposlenika.

„Ponosni smo što su još tri društva INA Grupe ušla u krug nositelja certifikata Poslodavac Partner, osobito nakon što je INA svrstana na vodeće mjesto TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Riječ je o uistinu probranom društvu tvrtki koje su u protekloj godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih procesa upravljanja ljudskim resursima, no ni ostale kompanije INA Grupe u tom smislu ne zaostaju i ostvaruju visoke rezultate u procesu certifikacije. I u ova izuzetno izazovna vremena nastavljamo s kvalitetnim inicijativama na razini čitave INA Grupe – od fleksibilnih oblika rada, preko brojnih pogodnosti koje doprinose zdravlju i dobrobiti radnika, do internog sustava razmjene znanja, jer smo svjesni činjenice da su doprinos radnika, njihova motivacija i zadovoljstvo ključni za održivo poslovanje i uspjeh. Važno nam je da i struka prepoznaje sve dobre prakse upravljanja ljudskim resursima koje provodimo i kontinuirano unaprjeđujemo, no još važnije od toga je da to prepoznaju i cijene naši radnici te im i ovim putem hvala na tome“, istaknula je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini.

Certifikat Poslodavac Partner (CEP) pokrenut je 2005. godine s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 120 tvrtki. CEP je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje poslodavcima na temelju ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja. Područja koja se ocjenjuju su kvaliteta strategije upravljanja zaposlenicima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenika te prakse vezane uz sam odnos prema zaposlenicima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenicima, ispitivanja njihovog zadovoljstva te prakse kojima se potiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života. Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobivanje CEP-a, kompanija mora imati najmanje 75% ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr