Dodijeljena priznanja NajMentorima

Zagreb, 15. lipnja– U prostorijama INA – Industrija nafte, d.d. održana je danas svečana dodjela priznanja profesorima matematike, kemije i fizike u sklopu projekta NajMentor/ica 2012. NajMentoricom za područje matematike proglašena je prof. Sanja Antoliš iz XV. Gimnazije iz Zagreba, a u kategoriji profesora kemije priznanje NajMentor dobio je prof. Zvonko Ternjej iz Gimnazije Petra Preradovića iz Virovitice, dok je NajMentorom za područje fizike proglašen prof. Dario Mičić iz V. Gimnazije iz Zagreba. Prisutne na dodjeli priznanja posebno je razveselio i nastup djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Profesore su za priznanje nominirali njihovi bivši učenici te su se njihove nominacije zbrajale u svakom od tri navedena područja. Titulu NajMentora/ice osvojili su profesori/ice sa najviše nominacija. Najboljem profesoru u svakoj od kategorija dodijeljena je plaketa i novčana nagrada u iznosu od 5.000 kuna. Također, studentica Tea Mužić, čija je nominacija ocijenjena kao najinspirativnija, osvojila je iPad, a njezina mentorica prof. Melita Chiole iz Srednja škola Ambroza Haračića s Cresa dobila je plaketu s posebnim  priznanjem.

Pozdravljajući okupljene na dodjeli nagrada, Ivana Kovačević Vukas, direktorica Službe za razvoj i obrazovanje Ine, rekla je: „Kao kompanija koja svoj razvoj temelji na znanstvenim dostignućima i suvremenim tehnologijama ali i spoznaji kako su ljudski resursi pokretač kompanije, INA pruža podršku mladim stručnjacima kroz brojne projekte i inicijative. Provođenjem natječaja NajMentor/ica, INA želi naglasiti važnost mentorskog rada u odgoju mladih talenata koji nakon završetka svog školovanja pozitivno doprinose, ne samo razvoju kompanija čiji će zaposlenici postati, nego i društva u cjelini.“

Ovogodišnji, drugi po redu, natječaj NajMentor/ica omogućio je studentima da nominiraju profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima. Mentore je bilo moguće nominirati u prirodoslovnim područjima matematike, fizike i kemije, a pozvani da se uključe u natječaj putem nominacija svojih profesora su studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta, prirodoslovnih fakulteta i fakulteta geoznanosti. Na natječaj koji je trajao od 13. ožujka do 11. svibnja 2012. pristiglo je više od 370 nominacija.

Priloženi dokument