Donacija za pomoć stradalima u poplavama

  • INA donira milijun kuna, dio u novčanim sredstvima, dio u gorivu
  • Na raspolaganje stavljene i pumpe za ispumpavanje velikog kapaciteta kao i Inini vatrogasci te tehničko vozilo i eko brodica
  • Inini zaposlenici samo u Zagrebu prikupili više od 3 tone odjeće, posteljinu, 1.5 tonu higijenskih potrepština, pola tone hrane i više od 2000 l vode

Hrvatska, 21. svibnja – INA – Industrija nafte, d.d. donirala je više od milijun kuna za pomoć stradalima u poplavama. Pola milijuna kuna uplaćeno je Crvenom križu, dok će 64.000 litara Eurodizela uz pomoć Oružanih snaga RH biti isporučeno uključenima u spašavanje i sanaciju na poplavljenim područjima.

Kompanija donira i zaštitnu odjeću i obuću, a na raspolaganje su stavljene i pumpe za ispumpavanje velikog kapaciteta kao i Inini vatrogasci. Osim toga, INA će u dogovoru s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje na teren poslati tehnička vozila s višestrukom upotrebom za ispumpavanje mulja i vode  te eko brodicu koja se može koristiti za polaganje apsorpcijskih brana, uklanjanje nečistoća i slično.

Inini zaposlenici samo su u Zagrebu jučer prikupili više od 3 tone odjeće, posteljinu, 1.5 tonu higijenskih potrepština, pola tone hrane i više od 2000 l vode. Prikupljanje se nastavlja i tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana i na drugim Ininim lokacijama; Rijeci, Sisku, Osijeku i brojnim drugima nakon čega će konvoj cisterni, tehničkih vozila i kamiona s prikupljenim stvarima sutra u 7.15 ujutro ispred Inine Upravne zgrade krenuti prema Slavoniji.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr Priloženi dokument