Donacijom u šumi Žutica zaokružen posjet Ininog menadžmenta Ivanić Gradu

Ivanić Grad, 7. srpnja 2011. – INA je donacijom Udruzi za zaštitu prirode, Ivanić Grad potpomogla dovršetak izgradnje poučne staze šume Žutica u blizini Ivanić Grada. Donaciju u iznosu od 50.000 kuna je u ime Ine, na početnoj točci ekološko-edukativne staze u šumi Žutica, potpredsjedniku Udruge gospodinu Javoru Bojanu Lešu dodijelio izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju nafte i plina g. Želimir Šikonja.

„Raduje me što danas možemo ovom donacijom podržati rad Udruge za zaštitu prirode i potpomoći izgradnju poučne staze kroz šumu Žutica jer u toj donaciji ima puno simbolike.  Upravo se na ovom mjestu, u neposrednoj blizini Ininih bušotina i postrojenja može vidjeti suživot industrije i prirode. Želimo podržati društveno koristan rad i organizacije koje svojim djelovanjem podižu kvalitetu života svojih zajednica, a također i osigurati primjerenu brigu za zajednicu u kojoj smo prisutni već dugi niz godina“ – istaknuo je ovom prilikom g. Šikonja.

Kroz ovu se donaciju Ina uključila u projekt kojim Udruga za zaštitu prirode sa svojim partnerima kroz uređenje poučne staze javnosti približava prirodne znamenitosti šume Žutica. To se posebno odnosi na staništa dabrova te brojnih drugih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području šume Žutica na kojem je ujedno jedno od prvih velikih Ininih naftnih i plinskih polja u Hrvatskoj.
Uoči posjeta šumi Žutica izvršni direktori Ine, te predsjednik Uprave, su u prostorijama Ine u Ivanić Gradu održali i sjednicu na kojoj je između ostalog predstavljen i EOR projekt (Enhanced Oil Recovery), a u okviru kojega će kompanija uložiti 500 milijuna kuna u narednih nekoliko godina. Na navedenoj prezentaciji je sudjelovao i gradonačelnik Ivanić Grada gospodin Boris Kovačić.

Predsjednik Uprave i izvršni direktori su ovaj posjet Ivanić Gradu iskoristili i za neformalno druženje s dijelom radnika s Ininih pogona u okrugu Posavina te za daljnje upoznavanje potreba lokalne zajednice u kojoj je Ina prisutna dugi niz godina.

Priloženi dokument