Ferenc Horváth i József Simola podnijeli ostavke u Upravi Ine

Zagreb, 16. rujna 2022. – Ferenc Horváth i József Simola, članovi Uprave Ine koje je nominirao MOL, danas su podnijeli ostavke, unatoč tome što ni na koji način nisu upleteni u nezakonite radnje vezano uz Inu koje su se pojavile u javnosti krajem kolovoza.

Ferenc Horváth i József Simola bili su članovi Uprave Ine od 1. veljače 2021. godine. Obojica će nastaviti obnašati dužnosti članova Uprave Ine do imenovanja njihovih nasljednika, kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja kompanije.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR       

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552 | Fax: 01 6452 406 | @: pr@ina.hr