Finale srednjoškolskog natjecanja Slagalica održano u Ini

  • Nagradni fond u vrijednosti od 45 tisuća kuna
  • Srednjoškolci za Inu osmišljavali gorivo budućnosti

Zagreb, 18. svibnja 2015.- Kao Zlatni partner projekta, INA je u petak, 15. svibnja, bila domaćin finala srednjoškolskog case study natjecanja „Slagalica“ koje drugu godinu zaredom organizira portal za srednjoškolce Srednja.hr. U sklopu Ininog slučaja, natjecatelji su imali zadatak osmisliti gorivo budućnostipredložiti koju sirovinu bi koristili za dobivanje takvog goriva, analizirati prednosti i nedostatke uvođenja novog goriva na tržište, osmisliti letak za promociju te riješiti matematički zadatak.

Pozdravljajući okupljene finaliste direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima, Vladimira Senčar Perkov, izjavila je: „Kao zlatnom partneru i domaćinu ovogodišnjeg natjecanja, u Ini nam iznimno drago vidjeti kako se u usporedbi s prošlogodišnjim natjecanjem, konkurencija za finale udvostručila, dok se u projekt uključilo gotovo 30 škola diljem Hrvatske. Ovaj podatak nam govori kako su srednjoškolci otvoreni za zanimljive suradnje s kompanijama u našoj zemlji i kako su zainteresirani da pridonesu svoje ideje i kreativnost poticajnim projektima“.

Prvo mjesto u rješavanju Ininog zadatka i nagradu u iznosu od 4 tisuće kuna odnijela je Nikolina Petrović iz Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine.

Projekt „Slagalica“ je jedino case study natjecanje u Hrvatskoj namijenjeno srednjoškolcima, a ukupni nagradni fond iznosi 45.000 kuna, od čega je 10.000 kuna rezervirano za nagrade srednjoškolskim profesorima. Partneri ovogodišnjeg natjecanja, uz Inu, bili su i HTC Hrvatska, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta, Hrvatski ured za osiguranje i Collegium putovanja.

Pobjednici natjecanja:

INA, d.d. – Osmislite gorivo budućnosti

  • Nikolina Petrović – Srednja škola Tina Ujevića u Kutini

HTC Hrvatska – Stvori priču za HTC uređaje

  •  Ivona Gudelj – Srednja škola Tina Ujevića u Kutini

Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta – Kako privući najbolje studente na ZŠEM?

  •  Daniel Šembrek – Mentorica Beroš Jelena – II. Ekonomska škola Zagreb

Hrvatski ured za osiguranje – Video natječaj pametno je biti osiguran
–          3.a razred Ekonomske i trgovačke škole Čakovec – mentorica Genc Maja

Collegium putovanja – Predstavite Apsolventsko putovanje 2015

  •  Josip Halužan i Antonio Demirović – Mentor Čizmadija Igor – I. Ekonomska škola Zagreb

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.
PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument