Fotografije hrvatskih voda stajaćica u kalendaru za 2012. godinu

Zagreb, 6. listopada – U organizaciji Ine i Novog lista održan je natječaj za izbor fotografija za kalendar za 2012. godinu. Ovogodišnja tema bila je „Hrvatske vode stajaćice“ a na natječaj, koji je bio otvoren do 18. srpnja,  pristiglo je više od 550 amaterskih i profesionalnih fotografija s motivima biljnog i životinjskog svijeta koji živi uz i u jezerima, močvarama, lokvama i barama.

Stručna komisija u sastavu: Ferdo Buva, fotoreporter Sektora korporativnih komunikacija Ine, Marko Gracin, fotoreporter Novoga lista, Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novoga lista i Sonja Šišić, ravnateljica Javne ustanove Priroda, pregledala je i ocijenila sve pristigle fotografije te izdvojila 24 najbolje koje je zatim predstavila na tiskanim i Internet stranicama Novog lista te tako omogućila čitateljima Novog lista da odaberu konačnih 12 fotografija za kalendar. Autori izabranih 12 fotografija osvojili su i nagradu u vrijednosti od 1000 kuna a čitatelji Novog lista kalendar će dobiti na dar 6. prosinca.

Riječ je o tradicionalnom kalendaru a INA je već treću godinu zaredom pokrovitelj projekta. Prošlogodišnji kalendar  sa fotografijama biljnog i životinjskog svijeta te svijeta gljiva Hrvatske obilježio je Međunarodnu godinu biološke raznolikosti, dok je 2009. objavljen kalendar „Ptice Hrvatske”.Priloženi dokument