„Gojlo u danima Ine“

INA je podržala održavanje manifestacije „Gojlo u danima Ine“. U sklopu spomenute jučer je svečano otkrivena, u središtu mjesta postavljena, naftna njihalica, jedan od simbola proizvodnje nafte. Rezultat je to obilježavanja naftaške povijesti Gojla, mjesta u kojem je bilo prvo značajnije hrvatsko naftno polje, pušteno u proizvodnju daleke 1941. godine.

Podsjetio je na to u svom obraćanju i Inin predstavnik Anđelko Vrbošić, rukovoditelj naftne i plinske rudarske tehnologije Okruga Posavina. „Drago mi je da sam danas s vama ovdje, jer za sve nas u Ini Gojlo ima posebno mjesto, jedno je to od temeljnih mjesta naše povijesti. Posebice to dolazi do izražaja ovih dana, kada obilježavamo 60 godina od osnutka nekadašnjeg INA Naftaplina, a današnjeg Inina segmenta djelatnosti istraživanja i proizvodnje nafte i plina. Nemoguće je, prisjećajući se prošlosti, svih otkrića, velikih projekata i uspjeha, ne prisjetiti se kako je ovdje sve počelo. Ne sjetiti se kako je Gojlo bilo polje na kojem su mnogi inženjeri, operateri i bušači, koji su kasnije bili nositelji razvoja tvrtke, baš ovdje stekli svoja prva iskustva”, istaknuo je Vrbošić.

INA se prije dvije godine sa zadovoljstvom odazvala inicijativi mještana Gojla da im donira naftnu njihalicu, pridonoseći na taj način očuvanju spomena na svoju tradiciju i početke djelovanja i rada kompanije.Priloženi dokument