Goran Šaravanja Glavni ekonomist Društva INA-Industrije nafte, d.d.

Od 1. siječnja 2012. posao Glavnog ekonomista Ine obavljati će g. Goran Šaravanja.

U sklopu svojih dužnosti kao Glavnog ekonomista Društva, g. Šaravanja će biti zadužen za upravljanje ekonomskim analitičkim zadacima u Ini, upravljanje pripremom i izradom strateških analiza, prognoza i prijedloga za menadžment. Uz kontinuirano praćenje, izvješćivanje i procjenu utjecaja industrijskih i poslovnih promjena na regionalnoj i globalnoj razini  na poslovanje kompanije, g. Šaravanja će razvijati suradnju s nacionalnim i međunarodnim istraživačkim ustanovama i stručnjacima, sa ciljem unaprjeđenja strateškog i poslovnog planiranja INA-e.

G. Šaravanja diplomirao je ekonomiju na Macquarie University u Sydneyu (Australija). U Inu dolazi iz Zagrebačke banke, gdje je vršio dužnost Glavnog ekonomista. Prethodno je g. Šaravanja na pozicijama Višeg ekonomista u CA IB d.d., načelnika  Odjela makroekonomskih istraživanja i prognoza Ministarstva financija RH i ekonomista u Riznici australske savezne države New South Wales stekao bogato iskustvo u području makroekonomskih analiza, porezne politike i budžetskog planiranja.

„Jako mi je drago da se g. Šaravanja priključio našem timu. Vjerujem da će svojim stručnim znanjima i bogatim profesionalnim iskustvom u međunarodnom poslovnom okruženju pridonijeti kvaliteti strateškog ekonomskog planiranja i  analize.“, rekao je  Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.Priloženi dokument