Grad Ivanić-Grad i INA d.d. organizirali Gospodarski forum

Ivanić Grad, 30. rujna – u Ivanić-Gradu je danas održan Gospodarski forum u organizaciji INA – Industrija nafte, d.d. i Grada Ivanić-Grada. Na ovom susretu gospodarstvenika predstavljene su mogućnosti jačanja suradnje između Ine i ostalih gospodarskih subjekata te daljnjeg povezivanja sa sadašnjim i potencijalnim budućim dobavljačima s područja Grada i okolice.

U ime Ivanić-Grada, Forumu je nazočio gradonačelnik Ivanić-Grada g. Boris Kovačić, dok su u ime Ine, kao jednog od najvećih ulagača u Hrvatskoj, na Forumu bili prisutni dr. sc. Berislav Gašo, izvršni direktor za korporativne servise i g. Želimir Šikonja, izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju, g. Dubravko Novosel, direktor Okruga Posavina čiji je dio i područje Ivanić-Grada na čijem području je INA prisutna niz godina, zatim g.  György Szűcs, direktor Sektora nabave, te g. Igor Vrban, predsjednik Uprave Crosca i g. Tvrtko Perković, predsjednik Uprave STSI-ja. Način poslovanja Sektora nabave Ine prezentirali su g. Josip Divić, direktor Službe nabave za investicije, i gđa Lana Gojak, direktorica Službe nabave za indirektne materijale i održavanje.

Kroz prezentaciju su predstavnici domaćih kompanija dobili uvid na koji način funkcionira proces nabave u Ini te detalje o različitim investicijskim projektima koji će se odvijati na ovom području, a u koje su pozvani da se uključe.

Nakon održanog Foruma, dr .sc. Gašo naglasio je kako je INA dobavljačima s područja Ivanić-Grada predstavila sve potrebne informacije o aktivnostima kompanije i procesima nabave te ih pozvala na suradnju. „Sadašnji pozitivni poslovni rezultati pokazuju kako je INA spremna za  izazove nadolazećeg razdoblja, a jačanje postojeće i stvaranje nove suradnje s dobavljačima ovog područja važno je i za ukupno hrvatsko gospodarstvo.“, zaključio je.

„Na ovom području INA je prisutna već desetljećima, a najnoviji projekt ulaganja u do sada nekorištenu metodologiju pridobivanja ugljikovodika, EOR projekt, kojim ćemo u narednih nekoliko godina uložiti više od pola milijarde kuna upravo na području polja Žutice, odnosno Ivanić-Grada, više je nego dovoljan pokazatelj da INA namjerava i dalje ulagati u razvoj ovog područja te da nam je u tom smislu uspješna suradnja s lokalnim gospodarstvenicima prioritetna.“ – rekao je g. Šikonja.

„Izražavam zadovoljstvo što je došlo do ovog značajnog skupa na kojem su gospodarstvenici, ne samo s područja Grada Ivanić-Grada već i ostalih susjednih jedinica lokalne samouprave   gdje je INA prisutna dugi niz godina, nazočili te imali mogućnost neposrednog upoznavanja sa  projektima Ine planiranim za ovo područje.
Koristim prigodu da naglasim značaj INE kao i INA Grupe, čija je dugogodišnja  prisutnost na području Grada Ivanić-Grada imala veliki značaj za razvoj čitavog grada, a posebno pozdravljam nakanu daljnjeg razvoja i ulaganja na području grada.
Pozdravljam suradnju i zahvaljujem menadžmentu Ine i Ina Grupe što su i na ovaj načina pružili priliku za suradnju sa gospodarstvenicima ovog kraja.“ – zaključio je g. Kovačić.

Priloženi dokument