Hrvatski studenti sudjelovali u finalu međunarodnog Freshhh natjecanja

  • Hrvatski tim studenata natjecao se protiv 2210 timova iz 70 zemalja
  • Pobjedu na ovogodišnjem Freshhh-u odnio tim iz Češke
  • Studenti s fakulteta diljem Hrvatske u Freshhh-u sudjeluju već šestu godinu zaredom

Zagreb, 29. svibnja 2015. – U organizaciji MOL Grupe u Budimpešti je jučer održano live finale međunarodnog online natjecanja Freshhh u kojem se za pobjedu borilo pet najbolje plasiranih timova od čak 2210 tima iz 70 zemalja koji su ove godine okušali svoje umijeće i sposobnosti u upravljanju svojim virtualnim resursima u izazovnom svijetu naftne industrije. Hrvatski tim „Chunters“ u sastavu Mihael Matošević, Josip Končurat i Igor Karlović s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta iz Zagreba, uspjeli su se s impresivnim rezultatom plasirati u finale natjecanja te su unatoč oštroj konkurenciji osvojili 5. mjesto u ukupnom poretku, dok je prvo mjesto odnio češki tim „Just ask Siri“.

Čestitajući svim finalistima te pobjednicima, potpredsjednica za ljudske resurse u MOL Grupi, Zdravka Demeter Bubalo, izjavila je: „Pohvalno je vidjeti kako mladi talenti uvijek pronađu nova rješenje i za najteže primjere stvarnih izazova. Njihovi odlični rezultati, kao i broj natjecatelja, potvrđuju kako idemo u dobrom smjeru u privlačenju top talenata iz naftne industrije“.

U sklopu izazovnog finalnog zadatka, natjecatelji su morali iz temelja organizirati novu naftnu kompaniju i upravljati poslovanjem donoseći rizične odluke u području istraživanja i razvoja projekata kako bi pronašli bogata nalazišta nafte koju su zatim prerađivali u rafinerijama i plasirali na tržište s ciljem ostvarenja profita. Cilj ovog natjecanja, koje je proteklih godina doživjelo uspjeh među studentima u Hrvatskoj, je približiti svijet naftne industrije mladim ljudima različitih struka i usmjerenja te ih zainteresirati za rad u ovom dinamičnom području, kojeg je i INA dio.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 442 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument