Hrvatski tim odnio pobjedu na međunarodnom natjecanju studenata

Zagreb, 20. svibnja – Međunarodno on-line natjecanje studenata pod nazivom Freshhh koje je pokrenula MOL Grupa, a u koje su od prošle godine uključeni i studenti iz Hrvatske, donijelo je pobjedu hrvatskom timu pod nazivom ‘Freshhh Start’. Naime, nakon završnog natjecanja koje je održano 18. svibnja u Budimpešti, hrvatski tim osvojio je prvo mjesto u konkurenciji od 10 najboljih timova iz pet zemalja.

Pobjednički tim koji je osvojio glavnu nagradu od 9.000 € činili su Daniel Posavec, Kristijan Bakarić i Ivan Goršek s Rudarsko – geološko – naftnog fakulteta Sveučilišta u  Zagrebu. Voditelj pobjedničkog tima Daniel Posavec ovom je prilikom izjavio: “Ovo mi je bilo izvrsno iskustvo iz kojeg sam zaista puno naučio, ali se i zabavio. Zahvalan sam Ini i MOL-u što su organizirali ovo natjecanje jer je to zaista jedno od rijetkih natjecanja koje udružuje industriju i akademiju.” Daniel Posavec ujedno je sudjelovao i prošle godine na Freshhh natjecanju kada je njegov tim osvojio izvrsno četvrto mjesto.

U 2011. za ovo on-line natjecanje prijavilo se 1800 sudionika u 596 timova iz više od 60 zemalja s više od 200 fakulteta. U posljednjih pet godina od kada traje natjecanje, broj registriranih sudionika se udvostručio, predstavljajući tako pet puta više zemalja.
Ove godine 10 najboljih timova uključivalo je sudionike iz Mađarske (4 tima), Rusije (2 tima), Hrvatske (2 tima) te po jedan pakistanski s američkog sveučilišta i jedan kanadski. Drugo mjesto osvojio je mađarski tim Sveučilišta Pannonia, dok je treće mjesto pripalo pakistanskom timu teksaškog sveučilišta.Priloženi dokument