Imenovan novi član Uprave Ine

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora INA-Industrija nafte, d.d. Nadzorni odbor prihvatio je ostavku Dr. Pála Kare s funkcije člana Uprave INA, d.d. te je na mjesto člana Uprave INA, d.d. jednoglasnom odlukom imenovao Dr. Gábora Horvátha za razdoblje od 21. svibnja 2014. do 31. ožujka 2015.

Dr. Gábor Horváth diplomirao je pravo na Eötvös Loránd University (ELTE) u Budimpešti, a tijekom dugogodišnje karijere obnašao je, između ostalog, funkcije predsjednika Odbora za reviziju,  člana Nadzornog odbora te zamjenika predsjednika Nadzornog odbora u OTP Bank. Od 1999. do 2014. bio je član Odbora direktora u MOL-u,  a prije dolaska u Inu obnašao je također i funkciju člana Nadzornog odbora u kompaniji Budapest Capital City Wealth Management Holding.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument