Imenovani novi članovi Uprave INA, d.d.

Zagreb, 8. lipnja – na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora INA – Industrije nafte, d.d. imenovana su dva nova člana Uprave Društva. Novi članovi Uprave su dr. Pál Zoltán Kara i Péter Ratatics, oboje imenovani na mandat od 9. lipnja 2011. do 1. travnja 2015.
Na istoj sjednici, Nadzorni je odbor prihvatio ostavke Attile Holode i Lajosa Alácsa  na mjesto članova Uprave Društva s datumom 8. lipnja 2011.
 
——————————————————————————————————————————

Dr. Pal Zoltán Kara je potpredsjednik za pravna pitanja te glavni savjetnik MOL Grupe (glavni pravni savjetnik). Diplomirao je pravne znanosti na fakultetu ELTE u Budimpešti s diplomom ‘summa cum laude’. Do svibnja 1997.  bio je tajnik kompanije i pravna podrška službama nabave i marketinga u tvrtci GE Lighting Tungsram Co. Između 1997. i 2001. bio je voditelj kadrovske i pravne službe u tvrtci METRO Holding Mađarska. U MOL-u radi od 2001., kao savjetnik do 2006., a zatim od 1. lipnja 2006. kao glavni savjetnik MOL Grupe. Član je Predsjedništva nacionalnog trgovačkog udruženja OKSZ, MOL-ovog Etičkog vijeća, član Nadzornog odbora FGSZ Zrt. te od rujna 2006. predsjednik Nadzornog odbora Zaklade Nova Europa.
 
Péter Ratatics direktor je Korporativnog centra u MOL-u. Diplomirao je na Sveučilištu Corvinus u Budimpešti. Karijeru je započeo kao ekspert za trgovanje plinom i razvoj plinskog poslovanja, a zatim je do 2009. godine bio voditelj savjetodavnog tima Odbora izvršnih direktora. Bio je voditelj Organizacijskog razvoja i upravljanja procesima u razdoblju 2009.-2010., a zatim i voditelj službi Uprave u razdoblju 2010.-2011. Od 1. svibnja vrši dužnost direktora Korporativnog centra i potpredsjednika Nadzornog odbora tvrtke za transport prirodnog plina FGSZ.Priloženi dokument