INA četvrtu godinu zaredom nagrađuje školske ekoprojekte

  • I ovogodišnji natječaj pobudio veliki interes među školama diljem Hrvatske
  • Nagrađeno 6 škola, a dvije primile posebnu pohvalu

Zagreb, 18. studenog- U suradnji s Novim listom, INA je danas organizirala svečano uručenje nagrada pobjednicima natječaja za najbolje ekoprojekte osnovnih i srednjih škola u prostorijama Rafinerije nafte Rijeka. Na natječaj koji je trajao od 26. rujna do 21. listopada 2013. prijavilo se više od 30 škola iz cijele Hrvatske, čiji su učenici pokazali zanimanje za okoliš te želju da svojim idejama i aktivizmom pridonesu njegovu očuvanju.

Stručna komisija koju su činili dr. sc. Koraljka Vahtar-Jurković, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije, Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novoga lista te Radovan Perišić, Inin ekspert za investicije i ulaganja Sektora razvoja Rafinerija i marketinga,  imala je nimalo lagan zadatak odabira pobjednika.

Čestitajući pobjednicima, Igor Šepić, direktor Rafinerije nafte Rijeka, ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo uspješnim natječajem i brigom mladih za okoliš te izjavio „U Ini nam je drago što se ovaj projekt održava već četvrtu godinu zaredom i što interes učenika diljem Hrvatske za njim ne jenjava. Upravo vaši inovativni projekti i prijedlozi te vaša želja za sudjelovanje nam pokazuju kako je ovaj projekt pun pogodak i kako ima potencijal i za nastavak u godinama koje dolaze“

Prvu nagradu u ukupnoj vrijednosti od 10 tisuća kuna podijelile su dvije škole: OŠ Stjepan Radić, Božjakovina, za ekoprojekt „Perunika, hrvatski nacionalni cvijet“ i OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko, za ekoprojekt „Ekološki uzgojeni češnjak“. Druga nagrada u vrijednosti od 8 tisuća kuna pripala je OŠ Popovac, Popovac, za ekoprojekt „Šišmišijada u Popovcu“ i OŠ Ivana Kukuljevića Sisak za ekoprojekt „Od otpada do zdravih grickalica“. Treće mjesto i nagradu od 7 tisuća kuna osvojili su OŠ Kostrena, Kostrena, za ekoprojekt „Bio-raznolikost u autohtonom okruženju“ i OŠ Milan Amruš, Slavonski Brod, za ekoprojekt „Retro Šokci“. Posebne pohvale dodijeljene su dvjema školama, OŠ Žrnovnica, Žrnovnica, za projekt „Zaštita biološke raznolikosti rijeke Žrnovnica“ i OŠ Dragojle Jarnević, Karlovac, za projekt „Malene kućice za vesele zvukove“.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument