INA, d.d. donirala šest sisačkih osnovnih škola s učilima za potrebe predavanja tehničkog odgoja i kemije

INA – Industrija nafte, d.d. donirala je danas za potrebe predavanja tehničkog odgoja i kemije u šest osnovnih škola u Sisku šest paketa učila kojima se prikazuje dobivanje energije iz obnovljivih izvora, odnosno učinkovita upotreba energije.

Donaciju je predstavnicima osnovnih škola „Braća Ribar“, „Galdovo“, Ivan KukuljevićViktorovac22. lipnja i „Braća Bobetko“ dodijelio Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, koji je tom prilikom izjavio: „INA je dugo prisutna na području Siska i posebnu pažnju posvećuje upravo djeci i njihovom obrazovanju koje im ostaje za cijeli život. Ova učila svakako će dodatno pridonijeti njihovom učenju i razumijevanju prirodnih procesa i korištenju prirodnih resursa.“

Okupljanima se obratila i Marica Radojčić, ravnateljica Osnovne škole „Braća Bobetko“: „Zaista smo zahvalni Ini na ovim učilima i sigurna sam da će se dobro iskoristiti jer naši učenici, iako osnovnoškolci, pokazuju velik interes za prirodne procese“.

Donirani paketi pod nazivom „Kemijsko fizikalni procesi u dobivanju i pretvaranju energije iz obnovljivih izvora“, sadrže po jedno učilo koje prikazuje dobivanje energije iz prirode, jednu gorivu ćeliju za dobivanje energije iz kisika i vodika te jednu pumpu za naftu pogonjenu solarnom ćelijom.

Također ističemo i da su učenici osnovne škole „Braća Bobetko“ posjetili su u ponedjeljak 14. svibnja Rafineriju nafte Sisak gdje su po prvi puta vidjeli rafinerijske pogone te se upoznali s procesom obrade otpadnih voda te radom postrojenja Izomerizacije i postrojenja za odsumporavanje, tzv. Claus postrojenje.Priloženi dokument