INA, d.d. donirala SOS Dječjem selu Lekenik 50 tisuća kuna

 width=

INA-Industrija nafte d.d. je u četvrtak, 4. studenog SOS Dječjem selu Lekenik donirala 50.128,00 kuna. Donaciju je u ime Ine  gđi. Višnji Tuškan-Krupić, nacionalnoj direktorici SOS Dječjeg Sela Hrvatska, uručio Darko Markotić, Inin izvršni direktor za Trgovinu na malo. Predstavljanju donacije također su nazočili predstavnici Hrvatskog vaterpolskog saveza, Perica Bukić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Ratko Rudić, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik te djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Okupljenima se kratko obratio g. Darko Markotić istaknuvši da vrijednost donacije nije samo u  novčanoj potpori, već i u tome što je donacija dodatno osnažena aktivnom ulogom navijača na Europskom prvenstvu u vaterpolu održanom krajem kolovoza i početkom rujna u Zagrebu, a koji su kupnjom ulaznice za utakmicu prvenstva omogućili da INA, kao službeni partner Europskog prvenstva, od svake kupljene ulaznice na Ininim benzinskim postajama donira dvije kune upravo SOS Dječjem selu Lekenik: „Time smo htjeli istaknuti važnost  uključenja kompanije u  život lokalne zajednice u kojoj djelujemo“- naglasio je Markotić.

Višnja Tuškan – Krupić kazala je: „U ime djece, mladih i svih djelatnika udruge SOS Dječje selo Hrvatska i Lekenik, zahvaljujem kompaniji INA – Industriji nafte d.d. na vrijednoj donaciji, a također ističem da je druženje s vaterpolistima, svojim idolima, od izuzetne važnosti za našu djecu, koja na taj način spoznaju da se samo predanim radom bilo u sportu, školi ili samostalnom životu može uspjeti!“

Nakon uručenja donacije prisutni su potpisali i peticiju za akciju „Navijajmo kulturno“ koju je pokrenulo SOS Dječje selo Lekenik. Cilj akcije je potaknuti fer navijanje na sportskim natjecanjima. Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik objasnio je da je vrlo važno za djeci usaditi osjećaj poštovanja prema sportu i navijanju uopće.
Prisutni su posjetili i jednu od kuća u sklopu SOS Dječjeg sela Lekenik.

INA u svom poslovanju, kao društveno odgovorna kompanija, uvijek ističe  važnost  suradnje i podupiranja lokalne zajednice s ciljem zaštite, očuvanja i poboljšanja radnog i životnog okruženja, stoga je početkom srpnja ove godine donirala 50 000 kuna i SOS Dječjem selu Ladimirevci te je tom prilikom menadžment kompanije doprinio uređenju okoliša Dječjeg sela bojanjem dvorišne ograde.

SOS Dječje selo Hrvatska od 1992. godine zbrinjava djecu bez roditelja i roditeljske skrbi te im pruža ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Svako dijete željno je ljubavi, pažnje i prihvaćanja, a već osamnaestu godinu SOS Dječje selo to im uspješno i pruža. Udruga je aktivna na polju dječjih prava te svojim radom u potpunosti posvećena potrebama i problemima djece. Brine za 240 djece i mladih u SOS Dječjim selima Lekenik, Ladimirevci i pet SOS Zajednica mladih.

 Priloženi dokument