INA dobitnik nagrade “Najbolje korporativno upravljanje u Hrvatskoj”

  • nagradu dodjeljuje financijski magazin iz Velike Britanije, World Finance
  • nagrada se temelji na ispunjavanju nekoliko kriterija, poput učinkovitosti upravljačke strukture, rada odbora kompanije, sastava i neovisnosti tijela koja donose odluke itd.
  • u ovoj kategoriji nominirano oko 10 kompanije iz Hrvatske

INA je dobitnik nagrade „Najbolje korporativno upravljanje u Hrvatskoj“ koju dodjeljuje World Finance, financijski časopis iz Velike Britanije. Nagrada je dodijeljena u kategoriji „World Finance Korporativno upravljanje“, temeljem mišljenja poslovnih i financijskih novinara te uz potporu istraživačkog tima.

Iznimno smo ponosni što smo dobitnici tako značajne nagrade i što smo među najboljim kompanijama svijeta prepoznati po upravljačkoj strukturi. Ovo je također još jedan dokaz da se kompanijom upravlja uspješno i sukladno  najboljoj europskoj i međunarodnoj praksi.“ – rekao je g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

U izboru su sudjelovali odabrani privatni i institucionalni dioničari, analitičari, menadžeri, dužnosnici i stručni pojedinci. Kriteriji prema kojima se dobitnici biraju su učinkovitost upravljačke strukture, rad odbora kompanije i potrebni  kvorumi za donošenje odluka, sastav i neovisnost tijela koja donose odluke, dioničarska prava, procedure za upravljanje rizikom, objavljivanje relevantnih informacija o poslovanju kompanije i transparentnost te odlučivanje o naknadama za rad. Oko 10 kompanija iz Hrvatske je bilo  nominirano u ovoj kategoriji, a između četiri i šest ih je bilo u užem krugu.
World Finance dodjeljuje nagrade od 2007. godine, a neke od glavnih kategorija za koje se dodjeljuju nagrade uključuju bankarstvo, korporativno upravljanje, upravljanje investicijama, velike projekte i druge. Mnoge svjetski poznate kompanije su među dobitnicima nagrada za prethodne godine.

Više detalja možete pronaći na sljedećem linku: http://www.worldfinance.com/awards/corporate-governance-awards-2014.Priloženi dokument