INA domaćin susreta pripravnika MOL Grupe

Sv. Martin na Muri, 29. rujna – INA – Industrija nafte, d.d. bila je domaćin zajedničkog okupljanja pripravnika MOL Grupe, zaposlenih kroz program Growww 2011. Na skupu koji se održavao danas i jučer, okupilo se više od 280 pripravnika i 100 menadžera iz Mađarske, Hrvatske, Slovačke, Rumunjske, Italije i Rusije. Najveći broj pripravnika, njih čak 122 dolazi iz Ine.
Growww program, koji je prvi put unutar MOL Grupe pokrenut prije pet godina, pokazao se kao kvalitetno osmišljen i inovativan način privlačenja mladih talenata. Usmjeren je zapošljavanju mladih stručnjaka iz pojedinih područja, te selektira diplomante određenih fakulteta, s ciljem odabira najboljih pripravnika za jednogodišnju praksu u tvrtki.
Odabranim pripravnicima, pored učenja od vrhunskih stručnjaka i stalnog ulaganja u profesionalni razvoj, pruža se i  prilika za rad u međunarodnom poslovnom okruženju te razmjena dobrih poslovnih iskustava i znanja s kolegama unutar MOL Grupe.

„Ovogodišnji zajednički susret pripravnika je također jedan od primjera takve prakse. Naime, MOL Grupa pridaje veliku pažnju privlačenju najboljih od najboljih kako bi oni dugoročno bili dio kompanije. Ista praksa usvojena je i unutar Ine – snažno smo fokusirani na odabir najboljih mogućih kadrova raspoloživih na tržištu s ciljem da ojačamo našu kompaniju te doprinesemo njenoj budućnosti sa ovim mladim talentima. Istovremeno, oni dobivaju priliku usvojiti znanja i ekspertizu svojih kolega u međunarodnom poslovnom okruženju.“ – rekla je Zdravka Demeter Bubalo, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima.
László Szőcs, direktor Ljudskih resursa MOL Grupe, dodao je: „MOL je ponosan što je toliko mnogo talenata odgovorilo na naš Growww program. Ove godine MOL Grupi pridružit će se gotovo 300 mladih ljudi te sam siguran da će ovo biti životna prilika za njihove karijere. Nadam se da će je znati iskoristiti na najbolji mogući način.“

Osim prezentacija na temu istraživačko – proizvodnih aktivnosti i rafinerija u sastavu MOL Grupe, Growww pripravnici imali su priliku saznati što će biti ciljevi kompanije u nadolazećem periodu kroz detaljna predavanja top menadžera MOL Grupe. Osim toga, pripravnici su drugog dana susreta također posjetili najveće kontinentalno plinsko polje Molve te centralno plinsku stanicu (CPS) Molve, gdje su mogli saznati nešto više o radnim procesima ovih postrojenja.

Priloženi dokument