INA donira 1,4 milijuna kuna zdravstvenim institucijama

  • Ukupan iznos koji donira INA će se koristiti za unapređenje dijagnostike, nabavku prijeko potrebnih uređaja, poboljšanje uvjeta smještaja i liječenja bolesnika, boljih uvjeta rada zdravstvenih djelatnika i unapređenje provođenja znanstvenih i edukativnih aktivnosti.

Zagreb, 5. svibnja 2021. – Pandemija koronavirusa uzrokovala je snažan pritisak na zdravstvene sustave posvuda u svijetu od čega nije bila izuzeta ni Hrvatska gdje su situaciju dodatno otežali i snažni potresi kojima smo svjedočili prošle godine. Svjesna ovih iznimnih okolnosti u kojima se nalazi zdravstveni sustav, ali i cijelo društvo, INA ove godine pomaže zdravstvenim institucijama s donacijom od 1,4 milijuna kuna.

Razorni potres na području Sisačko-moslavačke županije uzrokovao je štetu i u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, a potrebu za hitnom reakcijom prepoznala je INA i početkom godine bolnici je donirala 500.000 kuna s ciljem što brže sanacije štete. Svjesna da je pomoć potrebna i drugima, osobito u uvjetima pandemije, INA je ostalim zdravstvenim institucijama, ustanovama i udrugama usmjerenima na unapređenje zdravstvene skrbi namijenila 900.000,00 kn.

Tako će po 150.000 kn dobiti Zavod za Onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb te Klinički bolnički centar Rijeka. 5 zdravstvenih institucija i njihovih odjela: Klinički bolnički centar Osijek, Banka tkiva i stanica Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Zavod za akutne respiratorne infekcije Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Klinika za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Split te Udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. life) dobivaju po 100.000 kn, dok će Domu zdravlja Sisak i Specijalnoj bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra biti donirano po 50.000 kn. Više informacija dostupno je na donacije-bolnicama.ina.hr.

Sredstva koje donira INA bit će usmjerena na unapređenje dijagnostike, nabavku prijeko potrebnih uređaja, poboljšanje uvjeta smještaja i liječenja bolesnika, boljih uvjeta rada zdravstvenih djelatnika i unapređenje provođenja znanstvenih i edukativnih aktivnosti.

Uz novčane donacije, bolnice dobivaju i ukupno 500 l dezinficijensa Dezinol, proizvoda koji su usred pandemije razvila INA MAZIVA.

„S veseljem sam dočekao vijest o vrijednoj donaciji Ine. Drago mi je da INA prepoznaje izazove kojima je KBC Rijeka izložen u svakodnevnom radu, kao i naše potrebe. Donacijom ćemo nabaviti uređaj za 24-satnu pHmetriju s impedanzom koji će pomoći pri dijagnostici bolesti jednjaka u djece i adolescenata na Klinici za pedijatriju. Dezinfekcijsko sredstvo Dezinol također će nam biti od velike pomoći u vrijeme borbe s pandemijom COVID-19. Ovo nije prva vrijedna donacija koju je INA uručila KBC-u Rijeka pa se nadam kako će se naša suradnja i dalje uspješno nastaviti“, izjavio je ravnatelj  Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof.dr.sc. Alen Ružić.

„Svakodnevno svjedočimo iznimnim naporima koje zdravstveni djelatnici i bolničko osoblje ulažu u borbu s globalnom pandemijom. Oni rade u izvanrednim i teškim uvjetima, stoga zaslužuju naše divljenje i zahvalu, ali i pomoć. Društveno odgovorno poslovanje utkano je u DNA Ine i zato zdravstvu ponovno pomažemo kako bismo zajedno lakše prebrodili sve teškoće“, rekao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

INA već godinama ulaže u unapređenje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj, smatrajući svojom obavezom pružati podršku i pomoć kada je najteže. Samo u zadnjih 10 godina INA je u zdravstveni sustav Republike Hrvatske uložila 6,5 milijuna kuna te će nastaviti pomagati i pružati podršku uvijek kada je to potrebno.

 

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

 

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr