INA donirala 800.000 kuna hrvatskim bolnicama u 2019.

Zagreb, 29. studenoga 2019. – Današnjom donacijom Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, INA je zatvorila još jednu godinu pomaganja hrvatskim bolnicama. Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, uručio je ravnatelju bolnice mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću, dr. med. ček u iznosu od 100.000 kuna, a sredstva će se upotrijebiti za nabavku fleksibilnog videoureteroskopa za razbijanje kamenca u mokraćnom mjehuru i mokraćovodu. Uz službeni dio, male pacijente s Odjela pedijatrije razveselili su predstavnici Hrvatske vaterpolske reprezentacije koji su im podijelili prigodne poklone.

Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, ovom je prilikom izjavio: „Drago mi je da INA i bolnica u Sisku i ove godine nastavljaju suradnju. Ovo područje za nas ima poseban značaj, tu se nalazi naša važna industrijska lokacija za koju imamo razvojne planove i koja će ostati vrijedan dio Ininog poslovanja u budućnosti. Uz to što radimo na tome da budemo uspješan poslovni subjekt, donacija bolnici jedan je od načina na koji se trudimo biti aktivan član lokalne zajednice i uključivati se u projekte koji pridonose razvoju i dobrobiti grada Siska i okolice.“

Ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović izjavio je: „Zahvaljujući današnjoj donaciji naša bolnica i odjel za urologiju dobit će novi ureterorenoskop koji se koristi u dijagnostici, ali i liječenju oboljenja urološkog sustava. Uređaj će omogućiti kontinuitet u radu odjela urologije, ali i liječenje velikog broja uroloških bolesnika iz naše županije, koji imaju konkremente, tumore u kanalnom sustavu urotrakta. Hvala Ini na kontinuiranoj pomoći našoj bolnici.“

U posljednjih 10 godina, INA je za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna kuna, a samo u 2019. donirano je 800.000 kuna zdravstvenim ustanovama. Uz današnju bolnicu, INA je pomogla i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, Klinici za plućne bolesti Jordanovac, Klinici za dječje bolesti Zagreb te Kliničko bolničkim centrima u Osijeku i Splitu.

Fotografije je potrebno potpisati: Nikola Čutuk/Pixsell

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 510 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument