INA donirala SOS Dječje selo Hrvatska

Zagreb, 8. svibnja 2020. – Briga o onima kojima je pomoć najpotrebnija pokreće Inu. Zato je INA u ovim izazovnim vremenima nastavila dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska. Kompanija je donirala 130.000 kn za projekt „Naših prvih 10 godina – Ostani doma u SOS Dječjem selu Hrvatska“.

Zahvalivši na donaciji g. Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci je rekao: „Mjesec svibanj je u našem Dječjem selu Ladimirevci najveseliji mjesec jer slavimo rođendan, a niti jedan u zadnjih 10 godina nije prošao bez naših prijatelja iz Ine. Inina novčana donacija, koorporativno volontiranje kojim pomažu u održavanju infrastrukture, božićni pokloni za djecu koje su oni sami odabrali, a Inini radnici ih s ljubavlju kupili, čine odrastanje naše djece sigurnijim i radosnijim. Zahvaljujemo na desetogodišnjoj vjernosti i podršci koju nam pružaju. Ostali smo doma, a Ini hvala što je ostala uz nas!“

Pored financijske potpore djeca u skrbi SOS Dječjeg sela Hrvatska od Ine su dobili slatkiše i pamučne zaštitne maske koje su sašile članice udruge Kamensko, također partnera Ine u vrijeme pandemijske krize. Uz djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska INA je već puno desetljeće.

Predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon izjavio je: “I u ovim teškim trenucima, kada smo suočeni s virusnom pandemijom i prijeti nam ekonomska kriza ne odustajemo od ispunjavanja svoje odgovorne uloge u društvu. Oduvijek smo bili uz one kojima je pomoć najpotrebnija i ponosni smo što već dugi niz godinama možemo pomagati i djeci iz SOS Dječjeg sela Hrvatska kako bi lakše ostvarili kvalitetne uvjete za stvaranje brižnog doma za svako dijete. U ovom trenutku to je potrebno više nego ikad prije.”

Prilagođavanje svakodnevnog života 240-ero djece i mladih u skrbi SOS Dječjeg sela Hrvatska situaciji s koronavirusom iziskuje dodatni trud i potrebna sredstva. Povećana je briga o higijeni i prevenciji širenja zaraze, a djeca dobivaju svu potrebnu pomoć i podršku. Sve to bit će lakše organizirati uz pomoć Ine.

 O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

 PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr