INA donirala SOS Dječjem selu Hrvatska

 width=

Lekenik, 3. ožujka 2022. – Prijateljstvo i potpora Ine SOS Dječjem selu Hrvatska traju dulje od desetljeća, a nastavljeni su danas Ininom donacijom od 130.000 kuna koja će se iskoristiti za obnovu krovišta na kući za SOS tete u SOS Dječjem selu Lekenik.

Ulaganje u djecu ulaganje je u budućnost, stoga je INA nastavila pomagati SOS Dječjem selu Hrvatska koje se brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Donacijom će se poboljšati kvaliteta objekta za SOS tete u Lekeniku koje djeci pružaju obiteljski tip skrbi tijekom cijelog njihova djetinjstva. U ime Ine donaciju je uručila direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Tamara Karagity, koja je istaknula koliko je INA oduvijek bila uz one kojima je pomoć najpotrebnija te dodala: Ponosni smo što već godinama možemo pomagati djeci iz SOS Dječjeg sela Hrvatska. Svako dijete ima pravo na kvalitetnu skrb i sretno djetinjstvo. Današnjom donacijom želimo pomoći u stvaranju sigurnog i brižnog doma za djecu kako bi imali sve uvjete u kojima će razvijati svoj puni potencijal. Drago mi je što su u ovu donaciju bili uključeni i radnici Ine sudjelovanjem u Anketi o uključenosti zaposlenika na način da je svaka ispunjena anketa pridonijela ukupnom iznosu donacije”.

Suradnju s SOS Dječjim selom Hrvatska INA je započela 2010. godine te je kontinuirano ostvaruje putem različitih projekata i inicijativa, godišnjih donacija i akcija INA Kluba volontera. Zahvalivši na donaciji, Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, rekao je: „U 30 godina djelovanja naše Udruge SOS Dječje selo Hrvatska suradnja s tvrtkom INA jedna nam je od dražih i vrjednijih. Uz redovite financijske donacije, koje su nam pomogle da ostvarimo brojne aktivnosti unutar Dječjih sela, tijekom 12 godina suradnje stvorila su se i brojna prijateljstva radnika Ine, naših zaposlenika i djece. Posebno smo zahvalni Ininim volonterima koji nam često pomognu u održavanju Dječjih sela u Lekeniku i Ladimirevcima te naših SOS Zajednica mladih. Naša djeca posebno se vesele božićnim blagdanima kada im radnici Ine poklonima ispune želje. Hvala na svemu dosad te na ovoj posljednjoj gesti koja će nam pomoći u obnovi krova”.

U SOS Dječjim selima te SOS Zajednicama mladih trenutačno odrasta 240-ero djece i mladih.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr