INA ekskluzivni pokrovitelj premijere opere Giacoma Puccinija „Manon Lescaut“

U HNK Ivana pl. Zajca održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena opera Giacoma Puccinija „Manon Lescaut“.

Konferenciji su nazočili Nada Matošević Orešković, intendantica riječkog HNK-a i dirigentica predstave, Janusz Kica, redatelj predstave, Ozren Prohić, ravnatelj Opere, Marina Burazer, v.d. direktorice Sektora korporativnih komunikacija Ine te članovi autorske ekipe i solisti opere.
„Manon Lescaut“ je prvo u nizu Puccinijevih remek-djela u kojem je skladatelj pronašao svoj autentični put glazbenog dramatičara.

INA već desetljećima pomaže kulturne ustanove i događanja te već godinama uspješno surađuje i s riječkom nacionalnom kazališnom kućom. Kroz svoje djelovanje integrirana je u lokalnu zajednicu posebno kroz svoju rafineriju koja se ovdje nalazi od 1883.  te je posebno ponosna na činjenicu da je upravo Rafinerija nafte Rijeka bila među prvih deset gradskih poduzeća koja su se uključila u Kazališnu zajednicu te da je bila i prvo poduzeće koje je financijski pomoglo obnovu kazališne zgrade.

„Tijekom proteklih godina INA i riječki HNK  uspješno su surađivali  bilo kroz pojedinačne kazališne projekte, generalno pokroviteljstvo ili pokroviteljstvo sezone. Njegujući ovu suradnju mogu slobodno reći da je HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u Ini pronašao partnera i vjernog prijatelja, a da se INA suradnjom sa središnjom riječkom kulturnom ustanovom potvrdila kao društveno odgovorna kompanija“, istaknula je Marina Burazer, v.d. direktorice Sektora korporativnih komunikacija Ine.

Nada Matošević  Orešković zahvalila je Ini na podršci koju je pružila kazalištu te istaknula: „Suradnja s INA-om d.d. od iznimne je važnosti za Kazalište; i za kazališnu sezonu i za festival Riječke ljetne noći. Dugogodišnji partnerski odnos, obostrano brižno njegovan, polučio je pozitivan sinergijski efekt i prepoznatljivost u lokalnoj zajednici ali i na nacionalnom nivou.“

INA je prepoznala riječki HNK-a i njegove predstave kao projekte koje vrijedi podržati. Popularnost, kompleksnost, sjajne solističke uloge i sama izvedba dovoljno govore kakva nas glazbena poslastica očekuje. Premijera opere„Manon Lescaut“  pod Ininim pokroviteljstvom održat će se u petak 16. ožujka.Priloženi dokument